BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın uçağı havada böyle gizlendi

15 Temmuz gecesinin en kritik uçuşunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçak gerçekleştirdi. Peki darbecilere ait F-16'lar Erdoğan'ın uçağını nasıl bulamadı? THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan o soruya cevap verdi.

Abone ol

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, 15 Temmuz gecesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın talimatının Türkiye'yi büyük bir faciadan kurtardığını söyledi. Atılgan, hava resminin gizlenmesiyle Erdoğan'ın uçağının darbeciler tarafından bulunmasının engellendiğini anlattı.

THK Genel Başkanı Atılgan, TGRT Haber’de katıldığı bir programda darbeci hainlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağını neden bulamadıkları sorusuna açıklık getirdi.

HAVA RESMİ YAYINLANMADI

Atılgan, havada uçan her uçağın hava resmi olduğunu ve bu hava resmi sayesinde bağlandığı koda göre o cismin ne olduğunun bilindiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu sayede siz hangi uçak nerede bilirsiniz. Türkiye’nin hava resmini Eskişehir’deki hava harekat merkezi çıkarır ve bu hava resmini birliklere yayınlar. Birliklere yayınlayınca da herkes bunu görür ve 'bu Cumhurbaşkanının uçağı', 'bu uçak F16 uçağı' diyebilir. İşte Hava Kuvvetleri Komutanlığının verdiği emirlerden biri ‘hava resmini hiçbir yerde yayınlamayın’ emridir. Çok kritik bir emir bu. ‘Hava resmini yayınlamayın’ der ve isyancıların hava resmini elde etmelerini engellerler. Çünkü Eskişehir’deki harekat merkezi bu hava resmini yayınlasa isyancılar bilecek ki bu uçak Cumhurbaşkanının uçağı ve ellerindeki bütün imkanlarla Cumhurbaşkanını düşürmek için gayret gösterecekler. Bu önemli bir detaydır.

"DARBECİLER O UÇAKLARI KALDIRAMADI"

Yani onlar aynı Rus uçağının düşürüldüğü gibi havada düşürmek için ayrı bir füze gerekir. Bomba ile uçağı düşüremezsiniz. Bomba ile hedefleri bombalarsınız. İşte nöbette bekleyen Erzurum’daki, Dalaman’daki, İncirlik’teki uçakları kaldıramadılar. O uçakların kalkmasını engelleyen ilk başta Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın vermiş olduğu ‘üstünden uçak kalkan üs komutanını divan-ı harbe veririm’ sözüdür. Bunun neticesinde orada bulunan üs komutanlar bu üsleri kontrol altına almışlardır.