BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.421,80
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanın tabancayla zor anları

Başbakan Erdoğan eline aldığı işaret tabancasıyla yarışın startını verdi. Ama bu hiç te kolay olmadı..

Abone ol

Avrupa'nın en prestijli ve en büyük yelken yarışı olarak kabul edilen 'İstanbul Europa Race'in startı Başbakan Erdoğan tarafından verildi.

DEFALARCA TETİĞE BASTI AMA

Erdoğan'ın, start tabancasıyla verdiği başlama talimatıyla birlikte yelkenliler yola çıktı. Ancak bu o kadar kolay olmadı. Erdoğan, defalarca tetiğe basmasına rağmen start tabancası ateş almadı. Bir yetkili devreye girerek tabancayı işler hale getirdi.

SONRA HAVAYA KALDIRMADAN PATLADI

Ancak bu kez de tabanca, Erdoğan daha havaya kaldırmadan erken patladı. Bunun üzerine yedek tabanca getirildi. Erdoğan bu tabanca ile 3 kez havaya ateş ederek stardı verdi. Erdoğan da bir süre yarışı izledikten sonra tekneyle bölgeden ayrıldı.

TANITIM DESTEĞİ OLACAK

Başbakan Erdoğan, ''İstanbul Europa Race''in startını verdikten sonra Anadolu Ajansı ve TRT'ye yarış hakkında değerlendirmede bulundu.
Erdoğan, yarışın İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olma sürecine önemli tanıtım desteği sağlayacağını belirterek, ilk yarışın İstanbul'da başlamasının önemine işaret etti.  Sonraki organizasyonların çok farklı olacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

TÜRK YELKENCİLER NİYE YOK?

''Üzüntümüz, yarışta Türk yelkencilerin olmayışı. Temenni ediyorum ki ikinci yarışta Türk yelkenciler de buna katılmış olsunlar. Bunun için gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapacaklar. Gerek spordan sorumlu Devlet Bakanı, gerek tanıtımdan sorumlu Devlet Bakanı müşterek çalışmayla sürece daha farklı katkıları olacak. Türkiye dışındaki tanıtımı da daha güçlü yapmış olacağız.''

Başbakan Erdoğan, daha sonra Devlet Bakanları Hayati Yazıcı, Faruk Nafiz Özak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte ''Rotayat İstanbul'' adlı tekneden, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait bir tekneyle Ahırkapı açıklarında ayrılarak, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geçti.

YELKENLİLER "İSTANBUL 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ" BAYRAĞI TAŞIYACAK

İstanbul'dan başlayan yarış, Nice ve Barcelona etaplarının ardından Fransa'nın Brest kentinde son bulacak. Türkiye ve İstanbul'un tanıtımına önemli katkı sağlaması beklenen etkinlikte Akdeniz, Atlantik ve Marş denizlerinde bir ay boyunca yarışacak olan yelkenliler 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti' bayrağı taşıyacak. Vatandaşlar, startın verilişini meraklı gözlerle izlerken, basın mensupları da gelişmeleri hem karadan, hem denizden takip etti.

SİLAHLI ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFLARI

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]