BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.409,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'ın süresi azalıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gaziantep'teki bombalı saldırıyı değerlendirdi

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli, şehit cenazelerinde parti teşkilatı, ülkücü gençlik ve vatandaşlara 'provokosyonlara gelmeyin' uyarısında bulununurken, Başbakan Erdoğan'dan da terör konusunda net olmasını istedi. Bahçeli; "Erdoğan’ın önündeki süre gittikçe azalıyor. Erdoğan hükümeti başarırsa Türk milleti şükranını gösterecektir. Devletimizin imkanlarını kullanarak şeref yoksunlarına haddini mutlaka bildirmelidir" sözleri ile Erdoğan'ı uyardı. 

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Gazilik unvanının vatan ve millet mücadelesiyle hak eden bu şehrimizde vuku bulan hadiseyle ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Maalesef geçtiğimiz günler ve haftalarda Mehmetçiklerimiz, polislerimiz, korucularımız ve vatandaşlarımızın hayatlarına hainler göz dikmiştir. Mübarek günlerde zıvanadan çıkmışlardır. Kara kalpliler bayramı da Ramazan ayını da hepimize zehir etti. Bayramın ikinci gününde terörün iğrenç yüzü kendisini bir kez daha gösterdi.

BU SALDIRI TESADÜF DEĞİLDİR

İnsanlık kasapları, sivil, masum demeden alçakca saldırına devam etmiştir. Aziz milletimiz sabrecek zamanı kalmamıştır. 2 gün önce Gaziantep' te olan patlama bunun örneğidir. Bu saldırıyı tüm gücümle kınıyorum. Bu saldırı tesadüf değildir. Hangi amaçla yapıldığı açıklığa kavuşturulmalıdır.

Komşu coğrafyadaki çıkan yangınlar bu tartışmaları tetikleyecektir. Komşudaki isyanların Türkiye'ye girmesine üzülüyorum

Ya PKK’nın doğrudan bir işidir, ya Suriye yönetiminin ya da küresel güçlerin terör örgütüne ihale ettiği bir iştir.

Herkesten önce sınırlarımızın hemen ötesinde istikrarsızlık almış başını gidiyor. Komşudaki hesaplaşmaların vatanımıza girmesi için yol aradığı gerçek. Bu da mezhep ve etnik merkezle olur. Alevi-Sünni gerginliği mezhep iddialarının tezgahlanmaya çalışıldığına işaret etmektedir.

Bölücü terörün sözde Kürt sorunuyla ilişkilendirilmesi, ve terörün durması bu sorunun çözülmesi gerektiğinin hararetle önerilmesi etnik bölücülüğün temelidir. Cepheleşmenin anında sağlanabileceği kentlerin hedef olması rastlantı değildir.

SEVİMLİ GÖSTERİLEN ALÇAKLAR

Bazı vekillerin ‘arkadaş ve genç’ diye takdim edip sevimli göstermeye çalıştığı alçakların nasıl bir cinayet makinası olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır
Durum had safhada ciddilik kazanmıştır.

PKK’nın Gaziantep’teki eylemi reddetmesi yalnızca bir oyalama ve zaman kazanmaya yönelik sinsi bir adımdır

PKK’nın 20 Haziran 1987’de Mardin Pınarcık köyü, 13 Mart 1999’da İstanbul Mavi Çarşı, 22 Ağustos 2006’da Marmaris yolcu otobüsü bombalaması, 27 Temmuz 2008’de Güngören’de acı bir şekilde görülmüş ve çok sayıda kaybımıza neden olmuştur.

AKP HÜKÜMETİ KARAR VERMELİ

AKP hükümeti bir karar vermeli ve PKK'nın alanını daraltmalı geri durmamalı ve korkmamalıdır.

Başbakan Erdoğan görevlerini acilen yerine getirmelidir. Sözde kürt sorununu konuşmaktan vazgeçmelidir.

Cumhuriyet savcıları ne zaman görevlerinin gereğini yapacaklar. Barzani'ye haddini bildirmek gerekir artık.

Suriye ve diğer ülkelerden sığınmacı konusunda dikkatli olunmalıdır. Türk Kürt kavgasını planlayanlara fırsat verilmemelidir.

ERDOĞAN'IN SÜRESİ AZALIYOR

Erdoğan’ın önündeki süre gittikçe azalıyor. Erdoğan hükümeti başarırsa Türk milleti şükranını gösterecektir.

Devletimizin imkanlarını kullanarak şeref yoksunlarına haddini mutlaka bildirmelidir

SOĞUKKANLI OLMALIYIZ

Milli mücadelenin onurunu şerefli taşıyan Gaziantep bizim onurumuzdur. Gaziantep mertliklerin yaşandığı tarihi bir topraktır.

Geçmişin muhteşem anıları bu şehrin önünü aydınlatmaktatır. 2 gün önce yerleştirilen bombanın amacına ulaşması mümkün değildir.

Kim ne yaparsa yapsın Türkiye var olacaktır. Biz ebediyete kadar kardeşlik türküsü söyleyeceğiz. İnancım odur ki Gaziantepli kardeşlerim buna gözü gibi bakacaktır.

Şehitlerimizi son görevimizi yaparak soğukkanlı bir şekilde hareket etmeliyiz.