BIST 9.799
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın Saygun'a ziyareti bir özürdür!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Erdoğan'ın Ergin Saygun'u ziyaretini yorumladı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Bugün her şeye rağmen Saygun'a ziyareti bir özür olarak kabul ediyoruz. Başbakan'ın Saygun'a gitmesinin bugüne kadar işleyen hukuksuzluğun en önemli temel ifadelerinden bir tanesi olduğuna inanıyorum'' dedi.

Tekin, partisinin Antalya İl Teşkilatı'nca Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen rozet takma törenine katıldı.

Partiye üye olanlara rozetlerini takan Tekin, daha sonra yaptığı konuşmada, son dönemlerde Başbakan Erdoğan'ın hayatındaki bazı değişimlerin kendilerini şaşırttığını söyledi.

''Bir akıl tutulması yaşıyoruz'' diyen Tekin, ''Bugün uzun süredir rahatsızlığı devam eden emekli Orgeneral Ergin Saygun'u hastanede ziyaret etti. Hiç önemli değil. Bazen Başbakan da Cumhurbaşkanı da olabilirsiniz, yanlışlıklarınızdan dönüyorsanız büyük bir erdemliliktir. Bana göre yanlışlarından döndüğü için oraya gitmiştir. Bunu biz böyle kabul ediyoruz'' diye konuştu.

Sağlıklı hukuk sistemin işlediği yerde siyasetçilerin hukuka müdahalesinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan defalarca 'ben talimat verdim' demişti. Hepimiz çabuk unutuyoruz. 'Ben bu davanın savcısıyım' diyen bir ülkenin Başbakanı ile karşı karşıya olduğumuzu unutmayın. Bugün her şeye rağmen Saygun'a ziyareti bir özür olarak kabul ediyoruz. Başbakan'ın Saygun'a gitmesinin bugüne kadar işleyen hukuksuzluğun en önemli temel ifadelerinden bir tanesi olduğuna inanıyorum. Başbakanın 'evet bu hukuk sürecini yanlış yönettik. Bize belli güçlerin talimatlarıyla görevler verildi. Bu görevleri yerine getirdik. Yanlışlar yapmışız bu yanlışlardan dönüyoruz' dediği anlamı taşır.''

SAVAŞACAK KOMUTANIMIZ YOK

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Tekin, bu süreci fark etmek için demokrasi ve özgürlüğün olması gerektiğini, ancak bazı yurttaşların sadece futbol ve dizilerle meşgul olması nedeniyle yaşananları fark edemediğini savundu.

Başbakan Erdoğan'ın son dönemlerdeki dönüşümünün insani bir dönüşüm olduğunu düşünmediğini kaydeden Tekin, ''Sayın Başbakan ne oldu da ansızın bir vahiy mi geldi de 'Savaşacak komutanımız yok' demeye geldi. Kimle savaşıyoruz Sayın Başbakan, ayıptır. Bunu sıradan bir yurttaş söyleyebilir. Bunu ana muhalefet de söyleyebilir. Bir ülkenin Başbakanı savaş sözcüklerinden bahsediyorsa hepimizin düşünmesi gerekiyor. Kimle savaşacağız'' dedi.

Türkiye'de örgütsüz bir toplum oluşturulduğunu, iktidara muhalif olan herkesin cezaevinde yattığını iddia eden Tekin, son dönemde CHP'yi itibarsızlaştırma çalışmalarının bulunduğunu, ancak Türkiye'de ayakta kalan tek partinin CHP olduğunu söyledi.

ALMAN VATANDAŞI CHP ÜYESİ OLDU

Törende Antalya'da yaşayan ve daha önce CHP'ye üye olan Alman vatandaşı Katja Groesser de konuşma yaptı. Groesser, bir Alman olarak Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini söyledi.

Türkiye'de Atatürk'ün yaptıklarını daha yakından görme fırsatını yakaladığını dile getiren Groesser, Türklerin böyle bir lidere sahip olduğu için çok şanslı olduğunu kaydetti.

Öte yandan Tekin, tören öncesinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve partisinin Kepez İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Tekin, Dokuma bölgesindeki esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti. Bölgedeki Cumartesi Pazarı'na da uğrayan Tekin, pazarcıların sorunlarını dinledi.