BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.502,86
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın İstanbul Üniversitesi kararı! 6 rektör atandı!

Erdoğan en çok merak edilen İstanbul Üniversitesi rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mahmut Ak'ı atadı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından 6 üniversiteye rektör ataması yaptı. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Anayasasının 130'uncu ve Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak'ı, Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ı, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut Ak'ı, Tunceli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ubeyde İpek'i ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Peyami Battal'ı atadığı kaydedildi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARARI MERAK EDİLİYORDU

İstanbul Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçiminde adaylardan Prof. Dr. Raşit Tükel 1202 oy alırken en çok oyu alan Tükel’i ikinci sırada 908 oyla Prof. Dr. Mahmut Ak takip etmişti. Tükel'in seçimlerde birinci olmasından sonra Erdoğan'ın kimi atayacağı merak edilirken üniversite bünyesinde bazı eylemler yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en çok merak edilen atama kararını vererek en çok oy alan Tükel'i değil ikinci sıradaki Mahmut Ak'ı rektör olarak atadı.