BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın dedesi şehit olmuş

Başbakan Erdoğan'ın büyük dedesinin adı bir okula verildi. Dedesi Sarıkamış şehitlerinden... Peki nasıl şehit oldu? Erdoğan o anı anlattı;

Abone ol

Başbakan RecepTayyip Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesinde bazı tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hükümetin icraatlarını anlattı.

"SULAR ASLA YOKUŞA AKMAZ"

Erdoğan, 81 ilin 80'inden milli iradenin AK Parti'ye yetki verdiğini ve "Bizi siz yönetin" dediğini ifade ederek, aldıkları yetkiyle Türkiye'yi bölgesel, etnik ve dinsel milliyetçilik yapmadan yönettiğini kaydetti.

Omuz omuza verilmesi ve "Her şey Türkiye için" denmesi durumunda Türkiye'yi kimsenin tutamayacağını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Şunu herkes bilmelidir ki sular asla yokuşa akmaz. Bu yürüyüş milletin yürüyüşüdür. Bir bütün olarak Türk milletinin yürüyüşüdür. Biz her zaman şunu söyledik. Bizim siyasetimizin temeli millet iradesidir. Bizim istikametimiz milletin istikametidir. Bizim muradımız milletin muradıdır ve bu istikamette de yolumuza devam edeceğiz.

Kim fikir yerine, çözüm yerine, proje yerine sürekli laf üreterek, gerilim üreterek eğer bir şeyler yapmaya çalışıyorsa bana zarar vermez; ülkeme zarar verir.

MUHALEFETE SESLENDİ

Ben diyorum ki, ey muhalefet bir şey yapmak istiyor musun, iktidar yarışına ortak olmak istiyor musun? Ne yapacağını söyle... Sürekli olarak olumsuzlukların adresi olma. Gel, bize de yardımcı ol. De ki; 'şurada yanlışınız var' ama doğrusu şu... Doğrusunu söyle, eğer biz bunu yapmıyorsak git bizi halka şikayet et, halka anlat... Ama kalkıp da bir gün bize bir reçete sunamadınız. 'Şu sıkıntı var. Şunu şöyle yaparsanız bunda Türkiye başarılı olur' diyemediniz. Reçeteleri yok ki, böyle bir dertleri yok ki. Dertleri her zaman gerilimden yana olmak."

"BAŞBAKAN'IN BÜYÜK DEDESİ NASIL ŞEHİT OLDU?"

Başbakan Erdoğan, yapılan okullardan birine annesi Tenzile Erdoğan'ın
dedesi Kemal Mutlu'nun isminin verildiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Kemal Mutlu'nun ismini buraya vermeleri beni ayrıca mutlu etti. Özellikle çok anlamlı bir dönemde verdiler. Annemin dedesidir ve Sarıkamış şehitlerindendir. Anlatırlardı... Derlerdi ki, 'Biz, Kemal'i tüfeğine sarılmış olarak donmuş gördük ve kirpiklerinden, gözlerinden akan yaşların adeta buz parçası olduğunu gördük. Orada öyle donmuş, şehit olmuş' dediler. Arkadaşlarım da bana böyle bir sürpriz yaptılar."