BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın damadı Yiğit Bulut'a 'sakin ol yiğidim' mi dedi?

Ahmet Hakan, Erdoğan'ın damadı Berak Albayrak'ın Sabah'taki yazısında Yiğit Bulut'a mesaj verildiğini ima etti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde paylaştığı bir anektodta Başbakan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Sabah gazetesinde dün yayınlanan yazısında Yiğit Bulut'a mesaj verildiğini ima etti.

DAMADIN YAZISINDA YİĞİT BULUT'A MESAJ MI VAR?

Ahmet Hakan "merak ettiğim siyasi şeyler" başlıklı notlarında "Berat Albayrak, dünkü Sabah gazetesinde yazdığı “Enver Paşa Ruhu” başlıklı makalesinde Yiğit Bulut’a “Biraz sakin ol yiğidim” mi demek istedi?" diye sordu. Albayrak yazısında isim vermeden son günlerde birilerinin Enver Paşa özelinde o dönemlere duygusal bir ağıt yaktığını hatırlatarak "O günlere gerçekleri göz ardı ederek salt hamasi bir ruhla yaklaşarak, siyasi bir kibirle hareket edilmesi halindeyse geçmişin kazalarına yenilerinin eklenmesi korkarız kaçınılmaz olacaktır." demişti.

İşte Albayrak'ın Yiğit Bulut'a mesaj verp vermediği sorusuna konu olan yazısındaki ilgili bölüm:

BİRİLERİ ENVER PAŞA CÖNEMİNE AĞIT YAKIYOR

Bugünlerde birileri tarafından Enver Paşa özelinde o dönemlere duygusal bir ağıttır yakılıp gidiyor. Arkasında bilinçsiz bir cehalet yoksa, planlı bir hırs ve manipülasyon olduğu muhakkak. Bu vesileyle son iki yüzyılın en başarısız modelini herkesin hakkaniyetli bir şekilde anlaması gerektiği kanısındayız.

HAMASET VE SİYASİ KİBİR GEÇMİŞİN KAZALARINI TEKRARLAR

Aslında o dönemin esasta ibretlik olayları bu dönemin aklıselim sorumlu şahıslarına ciddi dersler anlatmalıdır. O günlere gerçekleri göz ardı ederek salt hamasi bir ruhla yaklaşarak, siyasi bir kibirle hareket edilmesi halindeyse geçmişin kazalarına yenilerinin eklenmesi korkarız kaçınılmaz olacaktır.

ÜLKEYİ YENİ SARIKAMIŞ'LARA SÜRÜKLEMEK

Kişisel hülyalarıyla ve hırslarıyla düşünerek hareket edip, ülkeyi yeni Sarıkamış'lara sürüklememek için yeni bir akıl, vizyon ve dil kullanmakta büyük fayda olduğunu düşünüyoruz.

YAZININ TAMAMI İÇİN