BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  GÜNCEL

66. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu

Televizyon dünyasının 'Oscarları' olarak bilinen Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Breaking Bad dizisi geceden 5, Sherlock dizisi de 3 ödülle ayrıldı.

Abone ol

Televizyon dünyasının 'Oscarları' olarak bilinen Emmy Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl 66'ncısı düzenlenen törende en çok ödül kazanan dizi, aday gösterildiği 16 kategoriden 5'ini kazanan 'Breaking Bad' oldu.

Bir kimya öğretmeninin kansere yakalanmasıyla uyuşturucu üreticisi olmasını konu alan Breaking Bad, drama dalında, en iyi drama, en iyi oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi senaryo ödüllerini aldı.

Mini dizi dalında en iyi erkek oyuncu ödülü, BBC One televizyon kanalında yayınlanan Sherlock dizinin başrol oyuncusu Benedict Cumberbatch'e, en iyi yardımcı erkek oyuncu da yine aynı diziden Martin Freeman'a gitti. Dizinin son bölümü Sherlock: Steven Moffat, His Last Vow da mini dizi dalında en iyi senaryo ödülüne layık görüldü.

Aynı dalda en iyi kadın oyuncu ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülleri de American Horror Story:Coven adlı diziden Jessica Lange ve Kathy Bates'in oldu.

En iyi yönetmen ödülü, Fargo adlı diziden Colin Bucksey'e, en iyi dizi ödülü de yine aynı diziye gitti.

Komedi dalında ise en iyi dizi 'Modern Family', en iyi kadın oyuncu Veep adlı dizinden Julia Louis-Dreyfus, en iyi erkek oyuncu The Big Bang Theory'den Jim Parsons, en iyi yardımcı erkek oyuncu Modern Family dizisinden Ty Burrell, en iyi yardımcı kadın oyuncu Allison Janney, seçildi.

Dördüncü Emmy'sini alan Breaking Bad'in başrol oyuncusu Bryan Cranston, "Yaşanan her şeye minnettarlık duyuyorum" dedi.

Bryan Cranston'un ödül almak için sahneye giden Julia Louis-Dreyfus'u dudaklarından öpmesi, gecenin en çok konuşlan anlarından biri oldu.

Drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen The Good Wife dizisinden Julianna Margulies, "Televizyonun altın çağını yaşıyoruz gibi hissediyorum, ama aynı zamanda televizyonda kadınların da zamanı geldi" diye konuştu.

2014 Emmy Ödülleri'nde komedi dalında beşinci kez aday gösterilen 'Modern Family' de yine ödül sahibi olarak rekor kırdı.