BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın aracına tükürmenin cezası belli oldu!

Erdoğan’ın makam aracına tükürdüğü iddiasıyla yargılanan Fatih Koçkesen (28), "kamu görevlisine karşı hakaret suçunu işlediği" gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın makam aracına tükürdüğü iddiasıyla yargılanan Fatih Koçkesen (28), "kamu görevlisine karşı hakaret suçunu işlediği" gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 7 bin 600 liralık adli para cezasını erteledi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında sanık Fatih Koçkesen ve avukatı hazır bulundu. Müdahil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise duruşmada avukatı Hatice Özay temsil etti.

Sanık Koçkesen’in avukatı Osman Öner, suç unsurlarının oluşmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Başbakan’ın suça konu araçta olup olmadığı belli değildir. Bu husus kendisine sorulsun. Müvekkilim gözaltına alınıp karakola götürülürken avukat istemesine rağmen tutanaklara geçirilmemiş, yolda ifade tutanağı düzenlenerek imzalaması istenmiştir. Müvekkilimin kendisi de Cuma’ya giden bir kişi olup, iç dünyasındaki Soma faciasından etkilenme olayı nedeniyle bir kabahat işlemiştir ve yere tükürmüştür. Ancak bu eylemi hakaret kastıyla yapmamıştır. Müvekkilimin hakkında öncelikle beraatini, şayet ceza tertip edilecek olursa lehe olan hükümlerin uygulanmasını, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ederiz."

"ŞİKAYETÇİYİZ, SANIK CEZALANDIRILSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay ise "Sanığın cezalandırılmasını talep ederiz, şikayetçiyiz" dedi.

"AVUKAT İSTEMEME RAĞMEN BU TALEBİM YERİNE GETİRİLMEDİ"

Söz verilen Sanık Fatih Koçkesen ise "Avukat istememe rağmen bu talebim yerine getirilmedi.