BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.406,54
HABER /  DÜNYA

Adamın burnundan öyle şeyler çıktı ki...

Brezilyalı 65 yaşındaki talihsiz adamın burun boşluğundaki tüm sinüsleri binlerce 'et yiyen kurtçuk'lar kapladı Adam kurtçukları burnundan çıkan solucanlar sayesinde fark etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/DIŞ HABERLER- Brezilya Sao Paulo'da 65 yaşında bir adamın başına gelenler pişmiş tavuğıun başına gelmeyen cinsten... Burnunun içindeki sinüslerde 100'den fazla et yiyen kurtlar bulunan adamın yüzü kurtlar yüzünden tahrip oldu.

HAYVAN ETİ YİYEN SİNEK LARVASI

Yaşlı adamın burnunun içinde durmadan kımıldayan kurtçuklar sinüslerin en derinine gömüldü. Burun ve sinüsleri en tehlikeli sineklerden olan Cochliomyia hominivorax  adlı 'hayvan eti yiyen-kemiren' sineğin larvaları ile kaplı vaziyette enfekte olan Brezilyalı adamın burnuna, doktorlar bir kamera taktı ve bu görüntülerin bulunduğu videoyu kaydetti.

burun-ici-kurt.jpg

Bu kurtçukların temizlenmemesi durumunda yaşlı adamın suratı kemiklerine kadar tahrip edilebilirdi, doktorlar adamın burun ve gözleri gibi yumuşak dokuları başta olmak üzere kemiklerine kadar tahrip edilebileceğini belirtti.

İŞTE O SİNEK:

et-yiyen-kurt.jpg
BEYİN HASARI VE MENENJİTE YOL AÇIYOR

Özellikle gözlerde ve beyinde enfeksiyona yol açan larvalar menenjit ve hatta ölüme neden olabiliyor. Doktorlar bu larva istilasını temizlemek için dört gün uğraştı.