BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,90
ALTIN 2.386,29
HABER /  MEDYA

Erdoğan'dan Zaman muhabirine sert yanıt

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM -

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı.
Gazetecilerin gündemdeki maddeler ile ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, bazı soruları soran Habertürk muhabirine müstehzi bir ifade ile yanıt verirken, Zaman gazetesi muhabiri Derviş Genç'in sorusuna ise sert tepki gösterdi. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ZAMAN MUHABİRİNE TEPKİSİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN>>

İşte o soru cevap bölümünde yaşananlar:

SEN İNANIYOR MUSUN BUNA?

Habertürk muhabiri: Siyasetin yeniden dizayn edilmesiyle ilgili söylemleriniz var. bugün de Zaman gazetesinde bir anket yayınlandı. Ak Parti’nin oyu yüzde 34,6, cumhurbaşkanı olarak şahsınızın oyu yüzde 16. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün göreve davet edilmesiyle ilgili söylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Erdoğan: Bunu değerlendirmeme gerek yok da, sen inanıyor musun buna? Senin mensubu olduğun gazete başka bir anket yayınlamıştı. Seninkine mi inanalım, buna mı inanalım? Ben de diyorum ki senin mensubu olduğun gazete de bir anket yayınladı. İşte bu anketin adı paralel yapı firmasının anketidir. Tamam? Bunlar duymaz uydururlar, dert başka. Bunlar kendilerine göre bu ülkede bir irade oluşturabileceklerini zannediyorlar. Bunu oluşturamayacaklar.

"BEN BİLMİYORUM SİZ BİLİYORSUNUZ İŞTE PARALEL YAPILANMA"

NTV Muhabiri: Başbakanlık teftiş kurulunun raporuyla ilgili ayrıntılar yer aldı. Şöyle söyleniyor, başbakanlık korumalarından alt kademelerde bir yöneticinin sızdırdığıyla ilgili…

Erdoğan:  Sevgili kardeşim sen ayrıntıları öğrenmişsin. Ben bu ayrıntıları bilmiyorum. Beni de bir bilgilendirirsen çok daha mutlu olurum. Başbakanlık teftiş kurulu çok gizlilik kaydıyla, Ankara başsavcılığına bunu gönderiyor. E şimdi bundan sizin haberiniz oluyor. İşte paralel devlet bu, paralel yapılanma bu. Paralel devlet yok diyenler başını iki elinin arasına alsın da bir düşünsün. Çok gizlilik kaydıyla başbakanlık teftiş kurulu ankara başsavcılığına aylardır en ufak bir şey çıkmıyor, bu şimdi ortaya çıkıyor. Benim haberim yok, senin haberin var. Hadi sen açıkla.

"PARALEL YAPININ TEMSİLCİSİ DURUMUNA DÜŞÜYORSUNUZ"

Zaman Muhabiri: 17 Aralık’ta başlatılan operasyonla ilgili bir sorum olacak. Operasyondan 8 ay önce MİT tarafından, Reza Zarrab’ın söz konusu bakanlarla ilişkide olduğu MİT’in de sizi uyardığı yönünde bir rapor yansıdı. Böyle bir rapor sunuldu mu size? 

Erdoğan: MİT bir defa uyarı yapmaz. Tespit yapar. Bir diğeri de burayla ilgili olarak da, bakın MİT’in bu tür raporlarına nüfuz edebilecek kadar paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz.

GAZETECİ: "TARAF GAZETESİ YAYINLADI"

Zaman Muhabiri: Taraf gazetesi yayınladı Efendim.

Erdoğan:  Müşterek çalışıyorsunuz da ondan. Bu kadar ortada herşey. Bak MİT’in raporunu bilecek kadar ona nüfuz edecek kadar paralel yapı. Müşterek çalışıyorsunuz. Söylemediğinizi söylettiriyorsunuz. Başkalarına da bunu yaptırıyorsunuz. Sen değil, patronlarınız.
Bu şekilde de bu işlere nüfuz etme yollarına gidiyorsunuz. MİT’in bu tür belgelerine nasıl nüfuz ediyorlar, nasıl ele geçiriliyor? MİT sürekli gizlilik kaydıyla çalışır. Bu halde sizlerin ve ya oraların eline geçiyor? Burası çok tehlikeli bir gidiş. Bakın bu ülkeyi sevmek değildir. Bu vatan hizmet değildir. Bizim hukukumuzda ve mecellede bir kayıt vardır. Beraati zimmet asıldır diye. Bir ismin suçu sabit olmadan suçlu diyemezsiniz. Bizim dinimizde de yoktur böyle bir şey. İsmi geçen zat ile ilgili bana bugüne kadar hiçbir suç duyurusu gelmemiştir. Dolayısıyla patronların da duymuştur zaten.