BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Erdoğan'dan sert mesajlar: Bu can bu tende oldukça bir daha bu trene kabul etmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu davada treni terk edenleri bu can bu tende oldukça bir daha bu trene kabul etmeyiz" diyerek AK Parti'den aday gösterilmeyince başka yerlerden aday olan siyasetçileri sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa mitinginde AK Parti'den aday gösterilmeyince başka partiden aday olanları isim vermeden eleştirdi. "Bu trenden inenler bir daha binemezler" diyen Erdoğan, şunları dile getirdi; 

"Neymiş beyefendi aday olmamış. Aday olmayınca ne dava var ne bir şey. Ne diyorlar, işte 'ben kazanınca tekrar AK Parti'ye geleceğim'.

Bu trenden inenler bir daha binemezler. Bu davada treni terk edenleri bu can bu tende oldukça bir daha bu trene kabul etmeyiz.

Bu davada kimlerle yola çıktıysak bize ihanet etmediyse yola onlarla devam ederiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 Nisan Meydanı'ndaki mitinginde ünlü türkücü İbrahim Tatlıses de sahne aldı. Tatlıses, konuşma öncesinde AK Parti'nin seçim müziklerinden "Nereden Nereye" isimli parçaya eşlik etti.

"Biz Onların Kapısını Çalarız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kouşmasında HDP için de sert sözler sarf etti. "Birileri ısrarla bölücülük fitnesini aramıza sokmaya ve büyütmeye çalışıyor" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

"Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu toprakları bölmeye kimsenin gücü yetmez. Öbürü ne diyor, bizim arkamızda YPG var, PKK var diyor. Bizim arkamızda da Şanlıurfa var, Allahımız var. Ne diyor '1 Temmuz'a kadar terörle mücadele yasasını çıkarırsanız savaş kapınızı çalar' diyor. 1 Temmuz geride kaldı, ne oldu? Benim milletimin huzurunu kim kaçırıyorsa biz onların kapısını çalarız."