BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Rusya Büyükelçisi'ne iftar daveti!

Erdoğan, Rusya Büyükelçisi, Andrey Karlov'u bu akşam iftara davet ederken Karlov'un da bu daveti kabul ettiği bildirildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Rus mevkidaşlarına gönderdiği mektupların ardından ikinci bir Rusya adımı daha geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Büyükelçisi, Andrey Karlov'u bu akşam iftara davet etti. Karlov'un da bu daveti kabul ettiği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlişkilerimizi normalleştirmek, geçmişteki iyi haline ve karşılıklı fayda temelindeki işbirliği dönemine döndürmek isteriz. İstiyoruz da..." dedi.

"TÜRKİYE BELLİ ADIMLARI ATMALI"

Peskov, "Ancak Başkan Putin aynı zamanda, iki ülke arasında yaşananlardan sonra ilişkilerin normalleşmesinin, Ankara belli adımları atmadıkça mümkün görünmediğini en açık şekilde ifade etti" diye ekledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulmasından üzüntü duyduklarını dile getiren Peskov ayrıca, "Moskova, Türkiye ile ilişkilerin yüksek seviyede olduğu döneme değer veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

TEBRİK MEKTUPLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Haziran Rusya Milli Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Başbakan Yıldırım ise Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e mektup göndermişti.

Erdoğan’ın tebrik mesajı şu şekildeydi:

"Tüm Türk halkının adına tüm Rus vatandaşlarının Rusya Günü’nü kutluyorum ve yakın zamanda Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin hak edilen düzeye yükselmesini diliyorum."

Başbakan Yıldırım ise mesajında, yakın zamanda iki ülke arasındaki işbirliği ve ilişkilerin iki ülke halkının ortak çıkarları için gerekli düzeye ulaşmasını ümit ettiğini belirterek, "Rus vatandaşlarına refah diliyorum" ifadesini kullanmıştı.

İFTAR DAVETİNİ KABUL ETTİ

Bu mektubun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u bu akşam yabancı büyükelçilerine vereceği iftar yemeğine çağırdığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre; bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Büyükelçiler ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyi Başkanları ile İftar Programı yapılacağı belirtildi. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri ise Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki iftar programına katılacağı öğrenildi.