BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'yüz karası' yanıtı

Yüz karası lafı zirvedeki barış dilini bitirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sert sözlerine yanıt verdi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki ılıman hava sona erdi. Sebebi de Beştepe'deki Adli Yıl açılışı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu 'Yüz karası' diyerek ağır bir dille eleştirince Erdoğan da aynı üslupla karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de yapılan adli yıl açılış toplantısına "yüz karası" diyen Kılıçdaroğlu'na "Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti'ne hareketi öncesinde, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

"GERÇEKTEN  ÇOK ÇİRKİN"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen adli yıl açılışına ilişkin, "Tam bir yüz karası toplantıdır bu." şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Çok ayıp. Yani 7 Ağustos'u yaşamış olan bir insanın, bir genel başkanın, bu toplantıyla ilgili 'yüz karası' ifadesini yakıştırması gerçekten çok çirkin. Bir ana muhalefet partisinin genel başkanına ben bunu yakıştıramıyorum." ifadelerini kullandı. 

BURASI MİLLETİN DEVLETİN EVİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adli yılın açılışını yaşayanların yaklaşımıdır benim için aslolan. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık. Biz 7 Ağustos'ta bu ülkede birlik, beraberliğe yönelik bir adım atalım dedik, 7 Ağustos'ta Yenikapı'ya da gelmeyecekti sonra arkadaşlarının bindirmesi neticesinde Yenikapı'ya geldi. Dedik artık bundan sonra herhalde Türkiye'de birlik, beraberlik, dayanışmayla geleceğe yürüyeceğiz. Beştepe'ye geldiler, Beştepe'de kendileriyle oturduk, konuştuk. Birliği, beraberliği konuştuk. Herhalde dedik artık yolumuza bundan sonra çok daha farklı yürüyeceğiz. Bunu karanlık olarak göstermek için sizin gerekçeniz nedir? Burası bir siyasi merkez değil, burası milletin evi, burası devletin evi. Burada tüm bakanlıklar, tüm devletin kurumları bundan böyle rahatlıkla gelip toplantılarını yapabilirler."

BENİM ALDIĞIM GERİ DÖNÜŞLER DE ÇOK OLUMLU

Cumhurbaşkanının, "yasama, yürütme, yargının, aynı zamanda da devletin başı" olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu bilmeyene biz ne anlatacağız. Kalkıp da Bakanlar Kurulu'nun Meclis'te toplantı yapması gibi bir benzetmeyi yapmak herhalde çok daha farklı bir şey. Çünkü Bakanlar Kurulu yasama organı değildir. Bakanlar Kurulu yürütme organıdır. Parlamento ise yasama organıdır. Bizim burası tamamıyla milletin evi olarak kurulmuş, milletin emrinde olan bir yerdir. Milletin emrinde olan bu yerde de ilk defa yargı bu kadar muhteşem, bu kadar güzel, görkemli bir açılış törenini gerçekleştirmiştir. Benim aldığım geri dönüşler de çok olumludur. Tabii beyefendi görmek istediğini söylüyor, görmek istediğini konuşuyor. Teessüf ederim."

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında herkesi memnun eden yeni bir süreç başlamıştı. Erdoğan açtığı tüm davaları geri çekerken Beştepe'yi protesto eden Kılıçdaroğlu eleştirilere aldırmadan zirveye katılmıştı. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki topluma umut veren o ılıman hava bir laf ile yok oldu. Sebep de Beştepe'de yapılan Adli Yıl açılışı. Kılıçdaroğlu 'Yüz karası' diyerek ağır bir dille eleştirince kılıçlar çekildi.