BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
GÜNCEL

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiriler

AK Parti Muş İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı iş adamlarının mal varlıklarını yurt dışına kaçırmak için girişimlerde bulunduğunu duyuyorum" dedi. Erdoğan, yurtdışına para gönderme polemiği üzerinden de Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

AK Parti Muş İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı sinyaller alıyorum" dedi ve bazı iş adamlarının varlıklarını yurtdışına kaçırmaya çalıştığını söyledi. Buna izin verilmeyeceğini söyleyen Erdoğan, yurtdışına para gönderme polemiği üzerinden de Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Muş İl Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'yi askeri ekonomik ve diplomatik olarak büyütürken komşularımız başta olmak üzere yardıma ihtiyacı olanların yardımına koşuyoruz. Bölgemizin her yerinde tüm mazlumların yaralarına merhem olduk. 15 yıl önce paralarımızda 6 sıfır vardı, biz bu 6 sıfırı attık mı? Tuvalete 1 milyona gidilen bir yer vardı. Sıfırları attık 1 liraya gider hale geldik. 

Şu anda IMF'ye borcumuz var mı? IMF bizden borç istiyor. IMF kapısında3-5 cente muhtaç olan bir Türkiye vardı. Şimdi Türkiye'ye bir kumpas uyguluyorlar. Bazı haberler alıyorum, bazı sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir.

"ŞANTAJA BOYUN EĞMEYİZ"

Sözleşmemiz olan bir ülkeden doğalgaz almmışız. Bizi BM kararları bağlar. Türkiye BM kararlarını harfiyen uygulamıştır. Bizim yaptığımız işin müttefiklik ruhuna aykırı bir tarafı yok. Buna rağmen ülkemize yönelik suçlamalar akıl alır gibi değil. Tamamı FETÖ'nün servis ettiği, ana muhalefet partisinin eski milletvekillerinin kuryelik yaptığı asılsız belgeler. Bu dava 17-25 Aralık kumpasının okyanus ötesine taşınmış halinden başka bir şey değildir. Ortada bir mahkeme yoktur. Sadece şantaj malzemesi üretme gayreti vardır. Kimse kusura bakmasın, biz bu şantaja boyun eğmeyiz.

"BAY KEMAL GİDİCİ"

Bu zat kontrollü darbe dedi. Kontrollü darbenin sanığı kendisidir. FETÖ'nün sosyal medyacılarının servis ettiği bilgilerle MİT'i hedef aldılar. İşte şimdi bir yalan. Bunun yalanlarının tek alıcısı ise partisinin içindeki küçük bir kitledir. Bay Kemal gidicidir. Geçen hafta göz göre göre tongaya düşürülmesinin başka izahı olamaz. Hesap uzmanı olduğunu iddia etse de okuduğunu anlamıyor. Bu zatın genel müdürlüğü altında SSK'nın neden battığı iyice anlaşılıyor. Kasetle gelen dekontla gider. Bunu böyle bilin."

"İŞ ADAMI BURADA YATIRIM YAPAMIYOR"

Erdoğan, öncesinde ise Ağrı İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Seçilen belediye başkanı burada yaşamadı. Biz ne yaptık, kayyum atadık. Terörizme sırtını dayayanlarla hizmet olmaz. Bizim derdimizle dertlenecek milletvekillerine belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Hayvancılığı desteklemediğimiz söyleniyor. Büyükbaşta 50 baş hayvan altı veya biraz üstünde besleyenlere 250 lira bakanlığımız destek verecek. Bakan bey burada. Küçükbaşta da 25 lira destek. Buna göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

İş adamı burada yatırım yapmıyor ki. Nedeni terör. Şimdi terör buradan defoluyor. Bundan sonra iş adamlarımız buraya gelip yatırımlarını yapacak. Terör belası ortadan kalkarsa sadece Ağrı Dağı için binlerce on binlerce insan buraya gelir. Gönlümüz bu duruma asla razı değildir. 

Şimdi yeni bir hamle ile işsizliğin üstesinden gelmek istiyoruz. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Ağrı'yı teslim alan zehirleyen bölücülük virüsünü vücudumuzdan atmanın zamanı gelmiştir. 

Ülkemizin dört bir yanında yaşananları takip ediyorsunuz. Kuzeyimizden güneyimize kadar çeşitli bahanelerle ülkelerin ve halkların nasıl parçalandığını görüyorsunuz. Türkiye bu duruma düşmediyse milletimizin sağduyusu sayesindedir. 

81 vilayetiyle 780 bin kilometrekare toprağıyla bu vatanın tek bir karışına, kimseye el uzattırmayız. Kim ki bu yola tevessül ederse işte Tendürek'te F-16 oluruz, Cudi'de F-16 oluruz, Gabar'da F-16 oluruz, Bestler Dereler'de F-16 oluruz, üstüne üstüne ineriz.

Benim Kürt kardeşlerimin bölücü zihniyetli partilere de ihtiyacı yoktur. Kürt kardeşlerim diledikleri gibi işlerini yapıyor ve hayatlarını sürdürüyor. Bugün ülkemizde hiç kimse kökeni, inancı, kültürü sebebiyle baskı altında olduğunu iddia edemez. Varsa böyle bir sıkıntısı olan bize gelsin. Israrla Kürt kardeşlerimizi tahrik etmenin adı da ırkçılıktır. Biz Türk ve Kürt ırkçılığına karşıyız. Bu ülke bu vatan hepimizin. Aksini düşünen karşısında bizi bulur.

PYD/YPG bizim Kürt kardeşlerimizin yararı için çalışmıyor. Suriye'de yıllarca kimlik dahi verilmeyen Kürt kardeşlerim haklarını hukuklarını elde edemediği zaman bizzat hakları ve hukukları şahsım tarafından korundu. Suriye yönetimine defalarca çözüm için telkinde bulunduk. Suriye'de DEAŞ ne ise YPG odur. DEAŞ'ı kim kurdu, silahlandırdı ise bugün YPG/PYD'yi de onlar kuruyor ve yönetiyor.

Çukur eylemleriyle deneme yaptılar. Önce Kürt kardeşlerim sonra devlet gerekli dersi verdi. Bölücülük senaryolarının yırtıp atılmasında Kürt kardeşlerimin payı çok büyüktür.

"OYUN BOZANLIĞI TÜRKİYE YAPMADI"

Uzun zamandır müttefiklik ettiğimiz ülkelerle çok farklı noktalara savrulduk. Burada oyun bozanlık yapan asla Türkiye olmamıştır. Suriye ve Irak'ta yaşanılan sıkıntıların nedeni bölge halkı ve bize ikiyüzlü davranılmış olmasıdır. Buradan Ağrı'dan soruyorum, Türkiye, Irak ve Suriye'deki kardeşlerinin yaşadığı zulümlere sırtını dönebilir mi?

"İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Şimdi bizi ülkemizle ve siz kardeşlerimizle bütün bunlarla ilgili senaryolara boyun eğmedik diye cezalandırmaya, yargılamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, Amerika. Senaryo belli, tezgah belli. Bunu ülkemizdeki işbirlikçileri aracılığıyla yapıyorlar, FETÖ ile birlikte yapıyorlar. Bu oyuna bizi getiremeyeceksiniz bunu böyle bilin. PKK'yı bunun için azdırdılar, FETÖ'yü bunun için sahaya sürdüler, DEAŞ'ı bunun için üzerimize saldılar hatta şu anda ana muhalefetin, diğer adıyla ana hıyanetin başında bulunan zatı da aynı amaçla kullanıyorlar. Milletimiz şunu bilsin ki bu oyunların hiçbiri birbirinden bağımsız değildir. İstedikleri kadar uğraşsınlar başaramayacaklar. Bu millet oynanan oyunu gayet iyi biliyor.

"BAŞARAMAYACAKLAR"

Ülkemizde elde edemedikleri neticeye, binlerce kilometre ötede aynı tezgahla, malzemeyle, senaryoyla ulaşmanın gayreti içindeler. Milletimiz şunu bilsin ki bu saldırıların, iftiraların, oyunların hiçbiri birbirinden bağımsız değildir. Hepsi de aynı gayeye yöneliktir, hepsi de Türkiye'ye diz çöktürmeyi amaçlamaktadır, hepsi de milletimizi birbirine düşürmeyi hedeflemektedir. İstedikleri kadar uğraşsınlar, başaramayacaklar."

Sitene Ekle