BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
POLİTİKA

Soylu: 'PKK’ya yeni bir yaşam yerleşim alanı açmaya çalışıyorlar'

İçişleri Bakanı Soylu, 'Çok net bir şekilde ifade ediyorum, Türkiye ters kelepçe vurulacak bir ülke değildir, bunu yaptırmayız, bunu gerçekleştirtmeyiz, bunun bilinmesini istiyoruz.' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin içinin neden karıştırıldığını herkesin çok net bir şekilde bildiğini belirtti.

Bakan Soylu, şunları ifade etti:

"Güya PKK, PYD, YPG DEAŞ'a karşı orada bir mücadele verecek. Hepsinin bir senaryo olduğunu, hepsinin bir tiyatro olduğunu, hepsinin kuklacıların elinde kukla oynamak olduğunu evet Rakka'da, PYD ile PKK ile DEAŞ'ın nasıl bir anlaşma yaparak kuzu kuzu birbirlerini salıverdiklerini görünce bütün dünya anlayıverdi. Ne olacak, milyonlarca kendi topraklarından gönderilen insanlar, ne olacak on binlerce ölen evlat, ölen insan, kim ödeyecek bunun bedelini ve kim ortaya koyacak bu gerçeklerin ne olduğunu? Bu kirli fotoğrafın ifade etmek istiyorum ki bir tek cevabı vardır, Türkiye içinde sonunun geldiğini anladıkları PKK'ya Kandil'den başlayıp, Hatay'a kadar uzanan bir kuşakta yeni bir yaşam ve yerleşim yeri açmaya çalışıyorlar. PKK'ya hayat öpücüğü vermeye çalışıyorlar. Bu planın silah sponsorluğunu yapan ülkenin Suriye ve Irak toprak bütünlüğünü umursadığı falan yoktur. Türkiye'nin Ortadoğu ile bağlantısını kesmek için güney sınırına PKK ile koli bandı çekmek istiyorlar. Güneyimizden PKK ile kuzeyimizden de batımızdan da Amerika'da bulunan o çadır mahkemelerinde zorla tehditle itirafçı yaptıkları kişi eliyle Türkiye'ye fatura kesmeye çalışıyorlar."

Soylu, Amerika'daki çadır mahkemelerinin tezgah kurayım derken çok büyük tezgaha gelmekte olduğunu bildirdi. Soylu, "Bir çete evet, Amerikan halkı ile dünyayı düşmanlaştırmaktadır. Açıkça söylüyorum, bu işlerde harcadıkları zamanlarını, paralarını boşa harcamaktadırlar. Ekonomilerini boşa harcamaktadırlar. PKK da FETÖ de ekonomik ömürlerini tamamlamıştır ve Türkiye'nin karşısında mağduriyete uğramışlardır. Bu milletin iradesiyle uğradılar." dedi.

Sitene Ekle