BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
POLİTİKA

Davutoğlu'ndan dikkat çeken Zarrab yorumu

Ahmet Davutoğlu Reza Zarab davasıyla ilgili, 'Mahkemede sunulan belgelerin bizim için hükmü yoktur. Kim kendi çıkarını düşünmüşse kim servetini artırmayı planlamışsa kim rüşvet almışsa onlardan da hesap sorulmalıdır.' dedi.

İZMİR’de, Konyalılar Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen 26'ncı Dönem Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, ABD'de devam eden, Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği Hakan Atilla davasıyla ilgili konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu, Konyalılar Federasyonu tarafından Buca Atlı Spor Kulübü'nde düzenlenen 2'nci Konya Hemşehri Buluşması'na katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın da yer aldığı buluşmada Konyalı hemşehrileriyle bir araya gelen Davutoğlu, Atlı Spor Merkezi'ni gezdi. Atlara yem veren Davutoğlu, "Küçük kızım ve ben de iyi biniciyizdir" dedi. Davutoğlu, ABD'nin New York kentinde devam eden Hakan Atilla davasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. 'İzzeti ve adaleti olmayan bir devletin yaşama şansı yoktur' diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

Davutoğlu, "New York’ta, o mahkemede sunulan belgelerin 17- 25 Aralık ile irtibatı dolayısıyla bizim açımızdan hükmü yoktur. Rıza Zarrab başta olmak üzere bu ateş çemberindeki ülkenin düştüğü zor şartlarda kim kendi çıkarını düşünmüşse kim servetini artırmayı planlamışsa kim rüşvet almışsa kim haksız kazanç peşinde olmuş ve elde etmişse onlardan da hesap sorulmalıdır. Mücadele yürütürken eğer Türkiye’de yanlış bazı işler, olmuşsa bu yanlışın hesap verilme makamı da New York değil; Ankara’dır. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleridir" dedi.

Sitene Ekle