BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Gülen okuluna ziyaret

Başbakanlık görevine başladıktan sonra Fethullah Gülen okullarına gitmemeye özen gösteren Tayyip Erdoğan, Arnavutluk gezisinde bu geleneği bozdu.

Abone ol Başbakan ilk kez bir Fethullah Gülen okulunda

Başbakan Tayyip Erdoğan, 1992'de Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından temeli atılan, 1993'te de eğitime başlanılan Turgut Özal Koleji'ne programında olmamasına rağmen sürpriz bir ziyarette bulundu. Erdoğan, Arnavut öğrenciler tarafından Türk bayrakları ve çiçeklerle karşılandı. Başbakan'a Türkçe 'hoş geldin' diyen öğrenciler, folklor gösterisi de yaptı. Gösteriyi yapan kızları tek tek öpen Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan, 450 öğrencinin eğitim gördüğü kolejin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Başbakan, kolejin ek binası ilkokulun temelini attı.

Gitmemeye özen gösteriyordu

Erdoğan, Başbakan olduktan sonra Gülen'in okullarını ziyaret etmemeye büyük özen gösteriyordu. Erdoğan, Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Rusya'daki okulları ziyaret etme isteklerini geri çevirdi. Başbakan, Diyanet İşleri Başkanlığı Arnavutluk Temsilcisi Mehmet Aykaç'tan misyonerlik faaliyetleri hakkında geniş bilgi aldı. Ortodoks ve Katolik cemaatlerin Tiran'da çok sayıda okul, teoloji enstitüsü açtığını öğrenen Erdoğan, Türkiye'nin de yüzde 70'i Müslüman olan Arnavutluk'ta etkisini artırması gerektiğini ifade etti.


NECİP FAZIL'IN ŞİİRİ DUYGULANDIRDI

Temel atma töreninde Arnavut öğrencilerden Borona Tatari, Erdoğan'a Necip Fazıl Kısakürek'in 'Kaldırımlar' şiirini okudu. Şiir nedeniyle duygulanan Başbakan, Arnavut kızın yanaklarını sevgiyle sıktı ve 'yaşıyorsun' deyip, şiiri hissederek okuduğunu ifade etti. Tansu Çiller'in Başbakan olduğu dönemde ziyaret ettiği okulda Türkçe, İngilizce ve Arnavutça eğitim yapılıyor. Erdoğan okuldan ayrılırken öğrenciler Türk bayraklarıyla kendisine Türkçe 'güle güle' diyerek el salladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, daha sonra Bosna Hersek'e geçti. Başbakan Adnan Terziç ile bir araya gelen Erdoğan, 'Direnenler var; bedeli ne olursa olsun, bürokratik oligarşiyi bitireceğiz' dedi.

AKŞAM