BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş malvarlığı açıklaması! O sözleri kime dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan dün Muş'ta yaptığı 'malvarlığını kaçırmaya çalışanlar' açıklamasına son dakika eki geldi. Cumhurbaşkaın Erdoğan o sözleri kime söylediğini izah etti ve 'Dileyenin parasını yurt dışına çıkarma hakkı vardır' dedi.

Abone ol

Dün Muş'ta yaptığı konuşmada "Bazı sinyaller alıyorum, malvarlığını başka ülkelere kaçırmaya çalışanlar var. Buna izin vermeyin, bu vatana ihanettir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün o sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan,''Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır. Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatım söz konusu değil'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli bölümler;

MAL KAÇIRACAK İŞADAMLARI : 'Dün Muş’ta bazı sinyaller aldığımı belirterek, mal varlıklarını başka ülkelere kaçırmaya çalışanlar bulunduğunu söylemiştim. Farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Bizim bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere iyi gözle bakmayacağımızı söylemiştim. Bu konuda farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. 

HERKESİN HAKKI VAR : Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülke. İsteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı var. Yurt dışından yatırım çekerken, yurt dışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Yurt dışında yatırım tutarı 40 milyar doları geçti. İşadamlarımızın şu günlerde yerli ve milli bir duruş sergilemeli. Bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum, ne zaman çıkacaklar?

BÖYLE BİR TALİMAT VERMEDİM : Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatım söz konusu değil.

O SÖZLERİ KİME SÖYLEDİ? : Yatırım için değil ülkesine güvenmediği için parasını yurt dışına götürene sitemimi dile getirdim. Bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülke. İsteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı var. Benim söylediğim ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak baskı altına alınmaya çalışıldığı dönemde, işadamlarının yerli milli duruşu sergilemeleri gerektiğidir.

ENGELLİLERE MESAJI : Görememek, konuşamamak, yürüyememek algılayamamak asla bir eksiklik değildir. Her engelli doğuştan bir engelle doğmaz. Herkes doğuştan engelli olmaz, kimi ampute milli takımımızın kaptanı gibi terörle mücadelede kimi iş kazasında. 

-Ampute Milli Takımımız dünya şampiyonu oldu. Önemli olan kardeşlerimizin engellerinin ne olduğu değil onlara nasıl baktığımızdır.