BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan'dan flaş açıklama: Bundan sonra depoları basacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde yükselişe geçen soğan fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, bundan sonra patates ve soğan stoğu yapılan depoların basılacağını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 48'inci Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Ekonomiye ilişkin olumlu bir tablonun devam ettiğini belirten Erdoğan'ın gündeminde fahiş soğan fiyatları vardı.

Patates ve soğan stokçularına sert mesajlar veren Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

Erdoğan talimat verdi Çorum'da 45 depoya baskın düzenlendi

''BUNDAN SONRA STOKLARIN YAPILDIĞI DEPOLARI BASACAĞIZ''
"Patatesleri soğanı stokluyorsunuz dedim bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle bütün bu stokların yapıldığı depoları basacağız. Kimse benim halkıma pahalı ürün yedirme hakkına sahip değildir. Ondan sonra 'hastalıklı çürüdü' diyorlar. Sen çürüttün bunlar havasız kalırsa tabii ki çürüyecek.''

Soğanı depolarda sakladılar baskını yiyince böyle savundular

KILIÇDAROĞLU'NA BUĞDAY YANITI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buğday üretimimiz tüketimimizi fazlasıyla karşıladığı halde buğdayı niye ithal ediyor olabiliriz? Un, makarna, bisküvi, irmik, bulgur gibi mamul maddelere dönüştürüp dışarıya satmak için ithal ediyoruz. Buna ne denir? İhraca dayalı ithal denir Bay Kemal." şeklinde konuştu.

YABANCI MENŞELİ ÜRÜNLERİN TERCİH EDİLMESİNE TAHAMMÜLÜMÜZ KALMAMIŞTIR
Erdoğan, "Defalarca talimat vermiş olmamıza rağmen eş değer ürünler arasında hala yabancı menşeli olanların tercih edilebiliyor olmasına tahammülümüz kalmamıştır. Konumu ne olursa olsun, bizim yerlilik ve millilik hassasiyetimizi paylaşmayan hiç kimseyle yol yürümeye devam etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.