BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.385,89
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş 3. darbe açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde 3. darbe teşebbüsü iddiaları vardı. Erdoğan o iddialara ateş püskürdü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, '3. darbe gerçekleşecek' iddiasında bulunan Bush döneminin Pentagon danışmanı, ABD'li uzman Michael Rubin'e tepki gösterdi.

3. darbe iddialarına 'Şimdi konuşuyorlar. Şimdi 3. darbe gelecekmiş... Bir tane ukala, kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. 15 Temmuz bunun en güzel ifadesi oldu.' diyen Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları...

Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları...

15 TEMMUZ YÜREK İŞİ

15 Temmuz niye oldu. 15 Temmuz işte bu yatırımı hazmedemeyenlerin bir operasyonudur. 15 Temmuz Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını istemeyenlerin operasyonudur. Kiminle vurdular benim kardeşlerimi, bizim uçaklarımızla, bizim toplarımızla.

Şimdi 3. darbe gelecekmiş... Bir tane ukala, kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan.

241 şehidimiz var. Şehitler başımızın üstünde. İşte o akşam o bombaları yağdıranlar zannetmişlerdi ki biz güçlüyüz. Helikopterlerden yağan bombalar güçlü zannetiler. Bilmiyorlardı ki yeryüzünde güç Allah'ın halifesi olan insandadır. Yeter ki o insanlar şehadet makamına yürüsün. Bu millet gerçekten aziz bir millettir. Ve sizler uçakları da susturdunuz, tankları da susturdunuz.


3. DARBE GELİYORMUŞ..


Şimdi konuşuyorlar. Şimdi 3. darbe gelecekmiş... Bir tane ukala, kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. 15 Temmuz bunun en güzel ifadesi oldu. Birileri farklı şeyler söylediler. Ne dediler, Almanya'ya, İtalya'ya iltica etti... Bilmiyorlar ki biz bu yolda terbiyemizi alırken eğer lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır. Meydanlara dediğimizde, ölümüne dediğimizde benim aziz milletim 81 vilayette meydanlara yürüdü.

Birileri başka şeyler söyledi neymiş Almanya'ya iltica bilmiyorlar ki biz terbiyemizi alırken şöyle aldık, eğer lider taşın altına saklanırsa, millet dağın ardına saklanır.

Şu anda Konya bir başka, elektrik kesiliyor meydana koşuyor, su kesiliyor meydana koşuyor. Biz Konya'nın yüreğini biliyoruz.

7 ŞUBAT MİT KRİZİ...

7 Şubat MİT krizi ile varlığını iyice hisstermeye başlayan kuşatma ile mücadele etmeye başladık. Karşımızdaki güçleri tam olarak tanımlamakta güçlük çekiyorduk.

PYD Mİ YPG Mİ TÜRKİYE Mİ?

Koalisyon güçleri içinde yer alanlar lütfen siz DEAŞ ile mücadeleyi PYD ile değil gelin 63 ülke... 63 ülke bu DEAŞ'ı halledemiyorsa yöneticileri olarak bu işi bırakalım. Burada bir tuzak var, tuzak başka. Oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Kusura bakmasınlar biz bu oyuna ne Suriye'de ne de Irak'ta izin vermeyeceğiz. 'Biz PYD ve YPG'ye silah desteğini vermeye devam edeceğiz' diyorlar. Yazıklar olsun. Senin NATO'da ortağın PYD mi, YPG mi, Türkiye mi? Eğer Türkiye ise bizimle masaya oturacaksın.

"YENİ UYGULAMALAR GELİYOR, BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE GÖRECEKSİNİZ"

Bu yapının içinde olanlardan 15 Temmuz'dan sonra gerçek anlamda pişmanlık duyan çok az kişinin olduğunu görüyorum. İnlerine gireceğiz dedik, girdik. Ama bitmedi. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Birkaç hafta içinde göreceksiniz.

İdam haklı bir taleptir. Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Beni milletim ilgilendiriyor. Dünyanın çoğunda idam var mı, var. Milletim şu anda parlamentoya teklif yapıyor. Öyleyse parlamento nasıl idamı kaldırdıysa bunu tartışıp kararını vermelidir.

"FETÖ, PKK'DAN DAHA TEHLİKELİ"

Hala bir kısmı 15 Temmuz’u bu FETÖ’nün yaptığına inanmıyor inanmak istemiyor. Bir kısmı tevil etme peşinde. Bir kısmının ise tek pişmanlığı 15 Temmuz’un başarıya ulaşmamış olmasıdır. Biz biliyoruz ki FETÖ PKK’dan daha tehlikelidir.

PKK’ya, DEAŞ’a bakışımız neyse bunlara bakışımız da odur. Kendi sapkınlıkları hayal dünyaları onları ilgilendirir. Tövbe kapısı herkese açıktır. Devletimizin şefkat kolları da herkese açıktır. Gelsinler pişmanlıklarını anlatsınlar bildiklerini anlatsınlar hukuk onlara bir kolaylık sağlar.

Marmaris’te beni öldürmek isteyenleri güvenlik güçlerimiz yakaladıklarında öldürdü mü? Aldılar yargıya teslim ettiler. Bizde intikam yoktur.

Şimdi millet idam diyor. Batı ne düşünürse düşünsün. Beni milletim ilgilendiriyor. Bunun kararını parlamento verir. Milletim şu anda parlamentoya teklif yapıyor. Parlamento nasıl idamı kaldırdıysa yine tartışabilir. Bana gelirse ben onaylarım. Kanaatimi bu kadar erken açıklıyorum.

Şehitlerimin katillerini ben unutmamam. Onları af yetkisi bizde değil. Af yetkisi onların annelerinde babalarındadır.

Şimdi diyorlar ki 15 Temmuz soruşturmasının kapması çok geniş tutuluyor. Kusura bakmasınlar kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Aslı mağdurlar 241 şehidimizin gazilerimizin yakınları.

BAŞİKA'DAN ÇIKIN DİYORLAR

Bazıları diyor ki Başika'dan çıkın. Yahu biz elimizi kolumuzu sallayarak oraya gelmedik ki. Bizi Başika’ya davet ettiniz şimdi çıkın diyorsunuz. Kusura bakma. Orada benim Türkmen Kürt Arap kardeşlerim var.

Sayın İbadi, bizi ziyarete geldiğinde bizzat kendisi bu talebini yaptı. Onun üzerine biz oraya gittik. Şimdi kusura bakma… Arkadaşlarım Koalisyon güçlerine biz talebimizi bugün ya da yarın iletecekler. Biz Irak’ın bütünlüğü için koalisyon güçleri arasında yerimizi almaya kararlıyız.

Eğer koalisyon güçleri Türkiye’yi almak istemezse B planımız devreye girer. O da olmazsa C planımız devreye girer.