BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.440,86
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Ertegün'e yeşil ışık

Dünyaca ünlü müzik yapımcısı Ahmet Ertegün'ün TGRT'ye talip olduğunu doğruladı. Ertegün, Başbakan Erdoğan'dan kendisine bu konuda destek geldiğini söyledi.

Abone ol

Dünyaca ünlü müzik yapımcısı, Atlantic Records’un sahibi Ahmet Ertegün, gazetecilerin “Başbakan Erdoğan’la TGRT’yi almak için görüştünüz mü? TGRT’yi alacak mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: “TGRT satılık ve almak istiyoruz. Doğrusu, Türkiye’de ulusal bir televizyon kanalı almak istiyoruz. Star ihalesine de katılacağız. Başbakan’la sürekli diyalog içindeyiz. New York’ta misafir ettim. Başbakan, bir televizyon almak istediğimi biliyor ve kararımı destekliyor. Ancak şu televizyon diye bir konuşmamız hiç olmadı.”

Ertegün, ayrıca Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün üniversite sisteminin özerk olmasını istediğini öne sürdü. Ertegün, hükümet ile YÖK arasında en büyük kriz olan konuda kendisinin de Gül gibi düşündüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı ve eşi Hayrünnisa Gül’ü Bodrum’daki evinde ağırlayan Ertegün, bakanla konuştukları en önemli konunun üniversite sistemi olduğunu açıkladı. Ertegün, “Abdullah Bey, Türkiye’de üniversite sisteminin özerk olmasını istiyor. Rektörleri hükümetin görevlendirmesine karşı. Sonuçta kendi içinde yaşayan üniversitenin yönetimini de kendi belirlemeli diye düşünüyor. Ben de bu fikre katılıyorum. Bu takdirde Türkiye’de üniversite sistemi aşama kaydeder” dedi.

Haber: Alp Arbak
Kaynak: www.aksam.com.tr