BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan edepsiz manşete tokat gibi yanıt

Başbakan Erdoğan, Almanya Köln'de beklenen konuşmasını yaptı, Alman Del Spiegel'e yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Erdoğan, Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel'in internet sitesinde yayınlanan 'Cehenneme Git Erdoğan' başlıklı habere Köln'den sert yanıt verdi.

"Bir tane kendini bilmez derginin attığı manşet manidardı. Şahsımı cehenneme gönderiyordu. Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu?” 

ALMAN DEL SPIEGEL'DEN EDEPSİZ MANŞET... CEHENNEME GİT ERDOĞAN... TIKLAYIN 

Erdoğan Soma'daki faciada hayatını kaybeden 301 medenci ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Emeğinizle, alın terinizle 50 yılı geride bıraktığınız, onur ve gurur dolu bir 50 yıl bıraktığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Rabbim sabrınızı, tahammülünüzü arttırsın. Rabbim hasretinizi hafifletsin diye dua ediyorum. Kardeşlerim geçen hafta Salı günü Manisa’mızın Soma ilçesinde elim bir facia yaşadık. 31 canımızı hakka uğurladık. Bizim hissettiğimiz acıyı sizler de burada hissettiniz. Sizlere Soma faciasının ardından verdiğiniz maddi destekler ve yaptığınız dualar için teşekkür ediyorum. Soma’dan 10 kişilik bir heyet ziyaretime gelmişti, onlarla oturduk dertleştik. Onlarla görüşmemin ardından sayın Merkel ile görüştüm. Federal Almanya Cumhuriyeti’ne başta sayın Merkel olmak üzere hepsine şükranlarımı ifade ediyorum.

Soma’daki madenlerle ilgili geleceğe dönük neler yapabiliriz konuştuk. Rabbim 301 şehidimizin ruhunu muazzez etsin. Bu elim kazadaki ihmalleri mutlaka ortaya çıkaracak, hangi kademede olursa olsun hesabını mutlaka soracağız. Şu anda hem idari hem adli soruşturmalar devam ediyor. Şehitlerimizin ailelerine devlet olarak sahip çıkacak, acılarını hafifletmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Şu an AFAD bu işle ilgili tek merkez olarak görevlendirilmiştir. Bu tür kazaların tekrarlanmaması için alınması gereken tüm tedbirleri alacağız. Bir gerçek var, biz orada bu elim faciayı yaşarken ülkemizin içinde bu ızdırabı duyamayanlar oldu. Bunlar Türkiye’nin büyük bir yekünü değildi aslında. Bunlar illegal örgütlerdi. Maalesef baktık ki ana muhalefetin bazı milletvekilleri de bunlarla birlikte bu eylemlere ortak oluyorlardı. Şurada İstanbul, Beyoğlu, Şişli, Okmeydanı’nda illegal eylemlere girdiler. Bir gencimiz orada, maalesef orada öldü. Ardından bir gencimiz daha öldü. Ölenlerden birinin kız kardeşi, ‘Siz bu eylemleri yapmasaydınız benim kardeşim ölmeyecekti’ dedi.

Bakıyorsun hemen buraya yansıması olmuş. Burada bir kısım medya ve bazı örgütler ne yazık ki Soma faciasını kendileri için ranta dönüştürmek için Türkiye Başbakanı’na farklı şekillerde hakaretler ediyorlar. Bir tane kendini bilmez derginin attığı manşet manidardı. Şahsımı cehenneme gönderiyordu. Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu?”