BIST 10.332
DOLAR 32,34
EURO 34,77
ALTIN 2.400,91
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla başlayan Türkiye’yi engelleme girişiminin, son operasyonla devam ettiğini, "yolsuzluk ve rüşvet" ...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla başlayan Türkiye’yi engelleme girişiminin, son operasyonla devam ettiğini, "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili operasyonun hedefinin çözüm süreci olduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında, “yolsuzluk ve rüşvet” iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. "AK Parti yolsuzluklara göz yummaz, müsamaha göstermez. Zira varlık sebebi yolsuzlukla mücadeledir. Bizi 11 yıldır burada tutan en başta dürüstlüğümüzdür" diyen Erdoğan, böyle bir şey varsa gereği neyse yapılacağını, çürüklerin temizleneceğini ifade etti.
Medyada yargısız infaz yapıldığını anlatan Başbakan, "İçeriden dışarıya sürekli bilgi sızdı. Güya gizlilik kaydı vardı. Sürekli servis yapıldı. Bize düşen nedir, burayı da temizlemektir" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA SORDU
Başbakabn Erdoğan, "Halkbank Genel Müdürünün evinden çıkan kutular konuşuldu. Siz o paranın ne olduğunu nereden biliyorsunuz. Evinde para çıkan herkes suçlu mu ? Öyleyse CHP’nin genel müdürüne soruyorum: Evinden 2.5 milyon avro çıkan şahsı neden milletvekili yaptınız ?" dedi.

Operasyonun uluslararası boyutu olduğunu anlatan Erdoğan, "Bu, AK Parti iktidarının Türkiye’nin büyümesine olan öncülüğünü engellemek içindir" dedi. Gezi Parkı olaylarıyla başlayan Türkiye’yi engelleme girişimlerinin bu operasyonla sürdüğünü ifade eden Erdoğan, Gezi olayları öncesi, "İstanbul’a üçüncü havalimanı ve üçüncü köprünün yapılacak olması, Japanyo ile nükleer santral için ilk adımların atılması, İstanbul Borsası ve Merkez Bankası rezervlerinin rekor kırması, gösterge faizinin tarihinin en düşük rakamına inmesi, dört kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye’nin notunu artırması, IMF borcunun kapatılması. enflasyonda, dış ticarette ve sanayi üretiminde rekorlar elde edilmesi" gibi rekorların gerçekleştiğini anlattı.
Erdoğan, "Gezi olaylarında apaçık bir ihanete şahit olduk. Bu ihanettir, vatana ihanettir" dedi. Gezi’de istedikleri başarıyı elde edemeyince bu çevrelerin Diyarbakır’daki buluşmayı, çözüm sürecini ve kardeşliği de hedef alan bir suikastı operasyonla hayata geçirdiğini anlatan Erdoğan, "Bir paket hazırlayıp, yolsuzluk gibi sundular. Bu yolsuzluk soruşturması değildir, milletimize karşı bir tezgahtır" dedi.

“BİR YANDAN KUR’AN, HADİS DİYECEKSİN…”
Erdoğan şöyle devam etti:
"Türkiye’de başkalarının çıkarlarını düşünen vatana ihanet içinde casusluk yapan medya kuruluşları ve sermaye, örgütler var…Bir yandan Kur’an, hadis, peygamber diyeceksin ama adın kasetlerle anılacak! Hiç kimsenin aziz dine bunu yapmaya hakkı yoktur..Devlet içinde paralel yapıların oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz...Bunlar ancak beraber beddua seansları düzenler. Bize milletin duası yeter."
(İHA)