BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.488,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Cerablus sürprizi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit yakınları ve gazileri ağırladı. Erdoğan, buradaki konuşmasında bir de sürpriz yaptı Cerablus'ta görev yapan yüzbaşı Efe Trabzon ile video konferansla görüştü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde sürpriz yaptı, konuşmasının bir bölümünde Cerablus'ta bulunan Türk birliğine canlı video bağlantısı gerçekleştirdi. Erdoğan, sınır ötesi operasyonda görev alan yüzbaşı Efe Trabzon ile bir süre sohbet etti.

Erdoğan, dün düzenlenen yemekte yaptığı konuşmanın ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'de koalisyon güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı harekatına katılan zırhlı birliğe canlı bağlantı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus'ta görevli tank yüzbaşı Efe Trabzon ile canlı video bağlantısı aracılığıyla sohbet etti.

'MİLLETİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN'

Tekmil vererek sözlerine başlayan yüzbaşı Trabzon, "Birliklerimiz sınır ötesinde üs bölgesini tesis etmiş durumdadır. Sizin ve milletimizin gücüyle bu zorlu coğrafyada, sınırımızın dışında, her türlü terör örgütüne karşı hazırız. Milletimizin için rahat olsun. Her şeyimiz tam, eksiğimiz yoktur." ifadelerini kullandı.

Yüzbaşı Trabzon'un sözleri üzerine, salondan alkış sesleri yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit ve gazi aileleriyle bir arada olduğunu belirterek, şöyle karşılık verdi:

"Gerek Sayın Başbakan'ımız gerek Genelkurmay Başkan'ımız, bakanlarımız, kuvvet komutanlarımız hep birlikte devletin üst düzey yöneticileri bir aradayız. Buradan sizlere selamlarımızı, sevgilerimizi, dualarımızı gönderiyoruz. Komutan altındaki bütün askerimize buradan selam, sevgilerimizi gönderiyoruz. Aldığım haberlerle gururlanıyorum ve şu anda gerek sınırımızda verdiğiniz mücadele gerekse Cerablus'ta ılımlı muhaliflerin verdikleri mücadeleyi de gururla takip ediyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun."