BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Bahçeli'yi kızdıracak soru

Başbakan Erdoğan, İmralı ile yürütülen görüşmelerini ihanetle suçlayan Bahçeli'ye 1999 yılını hatırlatarak cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bahçeli'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde İmralı ile yapılan görüşmeleri gündeme getiren Erdoğan, "Benim haberim yoktu diyene sorarlar. Sen o hükümette bostan korkuluğu muydun?'' diye sordu.

Erdoğan ayrıca Suriye'de katliam için "Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezid kadar alçaktır" ifadelerini kullandı.

İRAN'A TEPKİ

82'deki Hama katliamı nedeniyle Humeyni'nin baba Esad'ı kabul etmediğini ifade eden Erdoğan, daha sonra şimdiki Tahran yönetimine "Acaba daha ne kadar sizler bu katliama göz yumacaksınız?" diye sordu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın hedefinde çözüm sürecine karşı çıkan Bahçeli vardı:

BAHÇELİ 2053'TE İKTİDARA GELMENİN ARİTMETİK HESAPLARINI YAPACAK

"Yine büyük ihtimalle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2053'te yani 40 yıl sonra MHP'nin 140. yılda nasıl iktidara geleceğinin aritmetik hesaplarını yapıyor olacaktır. İnşallah AK Parti, bugünün gençleri, çocukları yönetiminde dünyanın en büyük devleti yaptıkları Türkiye'yi daha da büyütmenin, 2071 hedeflerine ulaştırmanın aşkı, şevki, mücadelesi içinde olacaktır. 2053 için bize de yakıştırmalar yapanlar olacaktır. Allah ömür verir de 2053'e ulaşırsak, emin olun biz 'durmak yok, yola devam' diyenlerden oluruz. Ya da 2053 yılında tek parti CHP döneminin zulümlerini hatırlatıyor olacağımızı iddia edenler olabilir. Ama hiç merak buyurmasınlar, biz Allah ömür verir, hayatta olursak, o gün yerimizi çoktan gençlere bırakmış, eserleriyle iftihar edilenlerden oluruz inşallah"

Hükümeti ihanetle, ülkeyi bölmekle suçlayan Bahçeli'ye tepki gösteren Erdoğan, muhalefet liderinin koalisyon ortağı olduğu dönemde yapılan İmralı görüşmelerini hatırlattı:

BAHÇELİ SAĞ KULVARDAN ÇARKÇILIKTA KILIÇDAROĞLU'NU ZORLUYOR

"CHP genel Başkanı U dönüşleri yüzünden milletimiz tarafından çarkçıbaşı olarak adlandırıldı.
Bahçeli sağ kulvardan çarkçılık konusunda CHP Genel Başkanı’nı zorluyor. Şu çözüm sürecinde Bahçeli’nin ne kadar ilkesiz siyaset sergilediğini milletimize anlatacağız.

KİMSE BİZE ÇALIM ATMAYA KALKMASIN

1999’da devletin kurumları İmralı ile görüşmeler yapmıştır. Ardından İmralı teröristlerin yurt dışına çıkışı için çağrıda bulundu. Bugün bizi bölücülükle itham eden MHP Genel Başkanı 1999’da Başbakan yardımcısıdır. O gün İmralı ile görüşmeleri yapan MİT Müsteşarı ile ben de çalıştım. Bunları dinledim. Bu süreç yeni başlamış bir süreç değil. Ondan daha önce TSK’nın yetkilileri de bu görüşmeleri yapmıştır. Kimse bize çalım atmaya kalkmasın, biz bunları biliyoruz. Yapılan yeni bir iş değildir, olağanüstü bir durum da değildir. Bunların zaten yapılması gerekir.

BOSTAN KORKULUĞU MUYDUN?

Bugün nasıl devletin istihbarat örgütü İmralı ile görüşüyorsa o zaman da devletin kurumları İmralı ile görüşmüştür. Bahçeli ‘’Benim o görüşmelerden haberim yok’’ diyorsa vahimdir. Sen Başbakan Yardımcısıydın. O zaman sana sorarlar: Bostan korkuluğu muydun? Payanda mıydın Vitrin süsü müydün? O dönem teröristler ülke dışına çıkarken sabotajlar yapılmıştır. 1999 süreci için 3 maymunu oynayan Bahçeli şu anda kükreyen aslan rolleri kesiyor.

NEDEN İHANET VAR DEYİH ORTALIĞI VELVELEYE VERMEDİN?

Bahçeli 1999’da neden kükremedin, neden ihanet var diye ortalığı velveleye vermedin? Neden hükümette çekilmedin. Türkiye genelinde yapılan eylemlerde CHP, MHP ve İP’in iç içe geçip eylem yaptığını görürsünüz. MHP’liler ile İşçi Partililerin aynı eylemde poz verdikleri fotoğraflar var elimizde.

KATİLLER EN AZ YEZİD KADAR ALÇAKTIR

Esad rejimi güçlerinin Banyas'ta sivilleri katletmesine ateş püsküren Erdoğan'ın hedefinde Esad ve ona destek çıkan CHP'li yöneticiler vardı:

"Her kim alınırsa alınsın. Hangi CHP'li yönetici, hangi ülke alınırsa alınsın şunu açık açık ifade edeceğim; Kalbinde zerre kadar merhamet olan bir insan böyle bir katliam yapamaz. Kalbinde zerre kadar inanç olan bir insan, bu çocuklara öyle kıyamaz. Emin olun 'insanım' diyen biri böyle vahşete ortak olamaz. Hele, altını çizerek ifade ediyorum; Kerbela acısından yüreğinde zerre miskal taşıyan, kalbinde zerre miskal Ehlibeyt sevgisi olan biri böyle bir vahşet sergilemeyemez. Böyle bir vahşetin arkasında duramaz, bunu görmezden gelemez. Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezid kadar alçaktır. Hasan'a, Hüseyin'e, sevgili Peygamberimizin o güzel torunlarına ölümü layık görenleri Yezid ilan edenler, burada onların izinden giden, o Müslümanlara, o yavruları şehit edenleri niçin Yezid ilan etmiyorlar. Onlar da birer Yezid'tir.

İRAN'A GÖNDERME

Şimdi buruda bir şey açıklıyorum; Hama, Humus katliamında İmam Humeyni, 'o katliamı yaptı' diye Baba Esed'i huzuruna kabul etmedi. Aylar sonra, neden sonra kabul etti. Peki şimdi aynı makamı devam ettirenlere de sesleniyorum; acaba daha ne kadar sizler bu katliama göz yumacaksınız? Suriye'nin gayrimeşru rejimine destek veren örgütler, Suriye'nin gayrimeşru rejimine arka çıkan devletler, özellikle BM ve Güvenlik Konseyi, bu vebalin altından kalkamazlar. Bu katliamı,  bu insanlık dışı manzarayı mezhep dayanışması, konjonktür adına, uluslararası çıkarlar adına görmezden gelenler, bu ağır vebalden kurtulamazlar. Ağzında emzik olan bebeye kurşun sıkılıyor. Dengeler adına bütün dünya buna sessiz kalıyor. Ben o fotoğrafta, o yavruların üst üste şehit edilmiş haline görünce adeta çılgına döndüm. Ama demek diğerlerinin böyle bir derdi yok. Batsın sizin uluslararası siyasetiniz. Böyle vicdansız siyaset olmaz olsun.

ÇILGINA DÖNÜYORUM

Ağzında emzik olan bebeğe kurşun sıkılıyor. Dengeler adına bütün dünya buna sessiz kalıyor. Ben o fotoğrafta yavruların üst üste şehit edilmiş halini görünce adeta çılgına dönüyorum. Ama diğerlerinin böyle bir derdi yok. Batsın sizin uluslararası siyasetiniz. Böyle vicdansız siyaset olmaz olsun.

Uluslararası toplumun, özellikle İslam dünyasının yanı başımızda yaşanan soykırım girişimi karşısında uyanmasını derhal somut çözümler üretmesini bekliyoruz. Güvenlik Konseyi, Arap Ligi derhal toplanmalı, bu konuda uygulayıcı kararlar alınmalı. Banyas'taki soykırım girişimini derhal gündemine almalı. Somut tedbirler üretmelidir.

İSRAİL'İN HAVA SALDIRISINA TEPKİ

İsrail'in Şam'a yaptığı hava saldırısı asla kabul edilemez. Hiçbir gerekçe, hiçbir bahane, bu operasyonu mazur gösteremez. Bu saldırılar Esed'in eline, gayri meşru Suriye rejiminin eline altın tepsi üzerinde sunulan kozlardır, fırsatlardır

SABREDEN ZAFERE ULAŞIR

Banyas’taki çocukların feryadı, inşallah Esad’ın sonu olacaktır. Unutmayın sabreden, zafere ulaşır. Suriye inşallah zafere ulaşacaktır."