BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan Bahçeliye Nutuk

MHP lideri Erdoğan'ı suçladı, Başbakan'dan cevap geçikmedi. İşte Erdoğan'ın Bahçeli'ye verdiği Nutuk cevabı;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhurbaşkanımızı, Bitlis'te Güroymak ilçesiyle alakalı 'Norşin' dedi diye eleştirdiler. Aç o zaman Atatürk'ün nutuk kitabını o kitabın içinde Norşin sakinlerine nasıl hitap ettiğini gör.

 'Norşin' diyor, 'Norşin halkı' diyor'' dedi. Erdoğan, Biz hamdolsun 81 ilin 81'inde de varız, biz bütün bölgelerin tamamında varız, onlar gidemezler. Biz 71,5 milyon vatan evladını kucaklıyoruz." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesine gelişinde, toplanan hemşerilerine otobüs üzerinden hitap etti. Erdoğan, emniyet, sağlık, adalet, eğitim alanında önemli adımlar attıklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan, ''Bu ülkeyi çetelere mahkûm etmedik. Onların eline bırakmadık. Nerelerden nereye geldiğimizi görüyorsunuz. Türkiye, artık gündemi belirlenen bir ülke değil, dünyada gündemi belirleyen bir ülke haline gelmiştir." şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti; "Bizi bu ülkede ayrımcı olarak, bölücü olarak niteleyenler önce aynaya baksınlar. Kendileri bölücünün ta kendisidir. Bu ülkede, belli bölgelere gidemezler, belli illere gidemezler. Biz hamdolsun 81 ilin 81'inde de varız, biz bütün bölgelerin tamamında varız, onlar gidemezler. Biz 71,5 milyon vatan evladını kucaklıyoruz. Kimyaları bozuk. Biz, Türkiye'nin milli birliği, bütünlüğü için bu mücadeleyi sürdürüyoruz ve bu birlikteliği, beraberliği inşallah biz sağlayacağız. Bunun için kapı kapı dolaşıyoruz."

BAHÇELİ'YE TEPKİ

Erdoğan, 'demokratik açılım' sürecine de değinerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını eleştirdi.

Erdoğan, "Ana muhalefete mektup yazıyoruz. Daha mektup, nedir, ne değildir, neyi konuşacağız demeden, kabul etmiyor. Yavru muhalefete mektup yazıyoruz, o da kabul etmiyor. Bu millet, ayrımcı olanları iktidara getirmez, onlara iktidar vermez. Biz yaratılanı, Yaratan'dan ötürü seviyoruz. Ayrımcılık yapmıyoruz ve yapmayacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Bahçeli'yi şöyle eleştirdi; "MHP Lideri'nin söylediğine bak! Ben inanıyorum ki MHP'li kardeşlerim de bundan rahatsızlar. Güneysu'ya 'Potomya' dersiniz, İstanbul'a da 'Kostatinapol' dersiniz, diyor. Kusura bakma! Benim ülkemin insanı nerede neyi, kime söyleyeceğini çok iyi bilir. Bunu senden öğrenecek değil. Cumhurbaşkanımızı; Bitlis'te Güroymak ilçesiyle alakalı 'Norşin' dedi diye eleştirdiler. Aç o zaman Atatürk'ün Nutuk kitabını o kitabın içinde Norşin sakinlerine nasıl hitap ettiğini gör. 'Norşin' diyor, 'Norşin halkı' diyor."

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı; "Biz kirli ajandalarla geleceğe yürümeyeceğiz. Temiz ajandalarla yürüyeceğiz. Bu ülkede, anaların gözyaşları dinecek. Artık kara haberler duymak istemiyoruz. Onun için de inşallah gözyaşlarını durdurmak ve bu ülke insanını birbiriyle kucaklaşır hale getirmek için bu maratonu sürdüreceğiz.''

Başbakan Erdoğan, daha sonra baba evinde dinlenmeye çekildi.