BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,41
POLİTİKA

Erdoğan'dan Afrin operasyonuyla ilgili çok önemli açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Sanayi Odası'ndaki programda konuştu. Afrin operasyonuyla ilgili 'Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok' diyen Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı 'kısıtlı olsun' açıklamasını yapan ABD'ye resti çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin Harekatına ilişkin son bilgileri paylaşarak flaş açıklamalarda bulundu. Operasyonu eleştirenlere en net cevabı veren Erdoğan, 'Afrin hallolacaktır, Afrin'den geri adım atmak yok.' dedi. Terör örgütünün Reyhanlı'daki saldırısına da değinen Erdoğan, bu saldırıların karşılıksız kalmayacağını ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ankara, hepsi de geleceğin sektörü olan alanlarda iyi bir damar yakalamış durumda. Hele hele savunma sanayii alanında. Ankara'nın sanayi ve ticaretin de başkenti olma vasfını güçlendireceğinize inanıyorum. Başkent sanayimizin bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi saygı ile kaybettiklerimizi de rahmetle yad ediyorum.

Bugün kahraman güvenlik güçlerimiz sınırlarımızın içinde ve dışında, yakın tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini yürütüyor. Sınırlarımız boyunca oluşturulmak istenen toprak bütünlüğümüzü alenen tehdit eden terör koridoruna ilk hançeri Fırat Kalkanı ile vurmuştuk. Bazı yazar çizerler, Kürtlere karşı operasyonlar olarak ilan edip hedeften saptırma gayreti içerisine giriyorlar. Bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yok. Olay, Kürt koridoru meselesi de değildir. Olay, terör koridorunu bizim yok etme meselesidir.

"AFRİN HALLOLACAKTIR, AFRİN'DEN GERİ ADIM ATMAK YOK"

Kürt koridoru nedir, terör koridoru nedir, bunu ben burada anlatacak değilim. Bunu kendilerinin anlaması lazım. Şu anda kuzeyinde Suriye'nin, bize karşı yönelmiş, kaç yıldır devam eden tacizler var. Bugün yine Hatay'da attıkları havanla bir şehidimiz var. Böyle bir mücadele içinde şehidimiz olacak, gazilerimiz de olacak. Bu karşılıksız da kalmayacak. Bunun bedelini çok çok ağır ödüyorlar, ödeyecekler. Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Afrin hallolacaktır, Afrin'den geri adım atmak yok. Biz bunu Rus dostlarımızla da konuştuk, diğer koalisyon güçleri ile de konuştuk

Sitene Ekle