BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan AB'yi korkutan mülteci resti!

Erdoğan'ın AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkan'ına 'Mültecileri otobüsle gönderebiliriz' dediği iddia edildi.

Abone ol

Yunanca yayın yapan Euro2day adlı haber sitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile yaptığı görüşmenin tutanak notları olduğunu iddia ettiği bir belgeyi yayımladı.

Belgede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Juncker ve Tusk'a, "Herhangi bir zamanda Yunanistan ve Bulgaristan'a kapıları açıp, mültecileri otobüslere bindirip gönderebiliriz" dediği görülüyor.

Erdoğan, Juncker ve Tusk'la 16 Kasım'da G-20 Zirvesi sırasında Antalya'da görüşmüştü.

Haber sitesi Euro2day'deki belgeye göre, pazarlıklar sırasında Tusk, Erdoğan'a 5 Ekim'de vardıkları mutabakatı hatırlatıyor, nihai bir anlaşmaya varamamaları halinde, "dramatik" bir durumla karşı karşıya olacakları uyarısında bulunuyor.

"3 MİLYAR EURO VERECEKSENİZ HİÇ KONUŞMAYALIM"

Erdoğan'ın yanıtı ise "Bu durumda mültecilere ne yapacaksınız, onları öldürecek misiniz?" oluyor.

Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye'nin AB'nin parasına ihtiyacı olmadığını belirtiyor, "Eğer iki yıl için 3 milyar euro verecekseniz hiç konuşmayalım" diyor.

''BİZİMLE DALGA GEÇİYORSUNUZ'

Yine aynı belgeye göre görüşme sırasında Juncker, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili İlerleme Raporu'nu yayımlamayı Erdoğan için ertelediğini söylüyor.

Erdoğan ise bunun AKP’nin seçimi kazanmasına katkıda bulunmadığını belirtiyor be ekliyor:

"Bu rapor zaten hakaret. Kim hazırladı bu raporu? Nasıl böyle bir raporla ortaya çıkarsınız? Bu gerçek Türkiye değil. Gerçeği duymak için bana gelip sormadınız. Türklerin çoğu bu gibi raporlar yüzünden AB üyesi olmak istemiyor."

Erdoğan (Eski Lüksemburg Başbakanı) Juncker'e Türkiye'nin AB üyeliği çabası ile ilgili olarak, "53 yıldır bekliyoruz. Bizimle dalga geçiyorsunuz" diyor, ona ülkesinin Türkiye'nin bir kasabası büyüklüğünde olduğunu, Türkiye ile Lüksemburg'u mukayese etmemesi çağrısında bulunuyor.

"SİZE PRENS GİBİ DAVRANIYORUZ"

Juncker'in "Size prens gibi davranıyoruz" cümlesi ile ilgili olarak da şu yorumu yapıyor Erdoğan:

"Elbette öyle davranacaksınız! Ben bir 3. dünya ülkesini temsil etmiyorum".

Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı'ndan ve Avrupa Birliği'nden, haberle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.