BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan ABD'nin Kobani operasyonuyla ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Uluslarası Ombudsmanlık Sempozyumunda, ABD'nin Kobani operasyonuyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

KOBANİ'ye ABD pazar gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çektiği PYD restine rağmen silah yardımında bulunmuştu. Bu olayın ardından Erdoğan'ın ne diyeceği merak konusuydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriott Otel'de düzenlenen "II. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu"nda konuştu.

Erdoğan
ABD'nin Kobani'deki IŞİD operasyonunun Kürtlerle alakalı değil, IŞİD'le alakalı olduğunu söyledi.

İŞTE KOBANİ AÇIKLAMASINDAN FLAŞ BÖLÜMLER;

-"ABD'nin operasyonu Kürtlerle alakalı değil, IŞİD'in saldırısıyla alakalı. Türkiye'nin 90'lı yıllara dönmesine müsaade etmeyiz. "


-"Kobani eğer stratejikse bizim için stratejik. Amerika için stratejik değil. Dolayısıyla bizim burada alacağımız tedbirler önem arz ediyor. Bunun üzerinde hassasiyetle durmamız lazım.

-Fakat 300 bin insan Suriye'de öldü. Burada bir tavır var mı, yok. Kimyasal silahlarla ölen insanların sayısı bin 500, bin 600 ama konvansiyonel silahlarla ölenlerin sayısı 300 bin. Siz konvansiyonel silahlarla ölenleri göz ardı ediyorsunuz, bin 500, bin 600, kimyasal silahla ölenleri gündeminize alıyorsunuz. Bunun ne mantıkla ne hukuk mantığıyla ne vicdanla alakası olamaz.

-Benim için neticesi ölüm olan her şey suçtur. Bunu değerlendirmemiz lazım. Orada ister kimyasal silah kullanılsın, ister konvansiyonel silah kullanılsın. İnsan öldü mü, öldü. Bunun bedeli olmalıdır. Bunların hiçbir özgürlük değildir. Bunlar, demokratik hak da değildir. Ne bu çifte standarda ne bu şımarıklığa ne de bu şiddete kim ne derse desin boyun eğmeyiz."

KOBANİ İÇİN BU KADAR DERTLİSİN DE...

-Suriye'de 300 bin insanın katledilmesine susacaksın, hatta bu insanlık dışı katliama destek vereceksin, ondan sonra 'Kobani' deyip, sağı solu yakacaksın, cinayet işleyeceksin.

- Kobani için bu kadar dertlisin de Kobani'nin dışındaki şehirler için niçin senin en ufak bir derdin yok. Kaldı ki Kobani'de şu an kimse yok. Kobani'de olanların hepsini aldık, ev sahipliği yapıyoruz. 200 bin Kobanili Kürt şu anda bizim ülkemizde.


ERDOĞAN ABD SİLAH ATMADAN ÖNCE NE DEMİŞTİ?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Afganistan'dan İstanbul'a dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin silah yardımı iddialarını dile getirmesi üzerine şunları demişti:

-"Son günlerde bir şeyler dolaşmaya başladı. Nedir o? PYD'ye silah desteği vermek ve PYD'ye verilecek silah desteğiyle IŞİD'e karşı burada bir cephe oluşturmak. Tamam da PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan NATO'da beraber olduğumuz Amerika'nın böyle bir desteği, açıktan açığa söyleyerek bizden 'evet' ifadesini, yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur, böyle bir şeyi bizden beklemesi mümkün değil, böyle bir şeye de biz 'evet' diyemeyiz"


YENİ GÜVENLİK YASASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan sempozyumda kamuoyunda büyük eleştiri alan yeni güvenlik yasasıyla ilgili de konuştu ve şunları söyledi;

-Eğer güvenlik öne çıkarsa özgürlük kısıtlanır. Eğer özgürlük başkasının özgürlük alanını ihlal edecek şekilde yorumlanırsa o zaman da güvenlik sarsılır. Adeta bıçak sırtında yürürcesine özgürlük ve güvenlik dengesini muhafaza etmek, teraziyi tam dengede tutmak zorundayız"

BÖYLE BİR VANDALLIK HAK MI?

- "Bizi kıyasıya eleştiren o uluslararası medyaya, o Batılı siyasetçilere soruyorum. Kendi ülkelerinde böyle bir vandallığa, böyle bir yağmacılığa, insan hayatına kasteden bu türden şiddete demokratik hak diyebilirler mi? Özgürlük diyebilirler mi? Türkiye söz konusu olduğunda çok bariz bir çifte standardın devreye girdiğini görüyoruz"

- "Bir katilin elinde bıçak var, bir de doktorun elinde neşter var. Doktorun elindeki neşter hayat kurtarır, ama katilin elindeki bıçak insan hayatına kasteder ve öldürür. Şimdi bunu birbirinden ayırmamız lazım. Biz neşterden yana mıyız, yoksa katilin elindeki bıçaktan yana mıyız?"

- "Türkiye, gazetecilik faaliyeti dışında cinayetten, terörden, hırsızlıktan mahkum olanlar nedeniyle sınırsızca eleştirilirken, İsrail'in Gazze saldırıları sırasında katlettiği 16 gazeteci bakıyorsunuz hiç gündeme gelmiyor".