BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a soru sorarken ağlayan gazeteci konuştu!

ABD'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ağlayarak Azerbaycan'daki şehit askerleriyle ilgili soru soran gazeteci konuştu.

Abone ol

ABD'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Azerbaycan'daki şehit askerlerle ilgili soru soran Azerbaycanlı muhabir Ganire Ataşova, gözyaşlarıyla ilgili "Ben de bir anneyim" dedi.

ABD’nin Maryland eyaletindeki merkezin açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalarda 12 Azerbaycan askerinin şehit olmasına ilişkin değerlendirmesini gözyaşlarını tutamayarak soran ANS TV muhabiri Ataşova, o anı anlattı.

RÖPORTAJ FIRSATI KOLLUYORDU

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Ermeni askerlerin Azerbaycanlıların yaşadığı yerlere saldırdıkları haberlerini büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirten Ataşova, Cumhurbaşkanı Erdoğan camiye geldiği sırada kendisiyle röportaj fırsatı kolladıkları anda 12 şehit haberinin geldiğini ifade etti.

BENİM DE İKİ EVLADIM VAR

Yaklaşık 5 aydır Vatanından uzakta olduğu bilgisini veren Ataşova, ülkesi için zor olan bir günün gurbetteki yurttaşları için de zor olacağını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün de o şehitler haberini alırken ve bununla ilgili soru sorarken duygulandım. Şüphesiz bir gazeteci olarak hislerimi ben bildirmemeliyim ama gözönünde bulundurun ki ben de bir anneyim, kadınım, benim de iki evladım var. Şehit düşen askerler benim de evlatlarımdı ve duygulandım. Vatanımın zor gününde o 12 şehidin anasının yerinde, şehitlerin bacılarının yerinde kendimi hissettim."

İNSAN ÖNCE KENDİ İNSANLIĞINI KORUMALI

Ataşova, Azerbaycan medyasında şehit haberlerine çok hassas yaklaşıldığını, Türkiye’deki şehit haberleri de verilirken hassasiyet gösterildiğini anlatarak, “Bizler gazeteci olsak da bu demek değildir ki hislerimizi öldürmeliyiz. Habere haber deyip geçmemeliyiz. İnsan önce kendi insanlığını korumalıdır.” ifadesini kullandı.

VATAN SENİN CANINDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’deki şehit haberlerinde medyanın tutumunu eleştirerek, “Bizim ülkemizde medyanın gözlerinde de bu gözyaşını görebilecek miyiz?” sözlerinin hatırlatılması üzerine Ataşova, şunları kaydetti: “Vatan her şeyden üstündür, vatana hıyanet etmek olmaz. Ne olursa olsun vatan senin canındır, kanındır. Çünkü vatanımız olmasa ne yaparız? ABD gibi büyük devletlerde vatanına göre insanlara hürmet ediyorlar.”