BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,54
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a itaat farzdır diyen rektöre AK Parti'den tepki!

HARRAN ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın Erdoğan'a itaat farz, karşı gelmek ise haram sözlerine AK Parti'den tepki geldi.

Abone ol

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, AKİT TV'de yayınlanan "Pazar Manşeti" programında çok tartışılacak ifadelerde bulundu. Taşaltın, "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayn’dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" dedi.

Taşaltın'ın bu sözlerine AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a itaat etmek farzdır" dedi. Taşaltın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı çıkmanın ise savaştan kaçmak olduğu ve haram sayılacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ'DEN TEPKİ: AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söylenen sözün "Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yoktur" dedi. Bostancı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Harran Üniversitesi rektörünün Cumhurbaşkanımızla ilgili sözlerinin
a. Cumhuriyetimizle
b. İslamla
c. Cumhurbaşkanımızın siyasal anlayışıyla
d. Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla,
hiçbir ilgisi yoktur."