BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.407,16
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a hakaret.. Acun ve Oktar'a suikast

Terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen belgelerde ünlü isimlere suikast planı da çıktı.

Abone ol

Terör örgütü El Kaide militanlarına yönelik 1 Mart 2013'te Tekirdağ'da düzenlenen operasyonun ardından elde edilen bulgular ve ulaşılan belgeler Başbakanlık'la da paylaşıldı.

8 aydan bu yana Tekirdağ Emniyeti'nin El Kaide tutuklularından elde ettiği CD ve bilgisayar hard disklerini inceleyen Emniyet Genel Müdürüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın Başbakanlığa olayın geçmişi ve son belgelere ilişkin verdiği rapor şöyle:

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonu kapsamında 1 Mart'ta özel harekat birimleri Çorlu'da 9 eve, İstanbul Büyükçekmece'de ise 2 eve baskın yaptı. Çorlu'da 7, İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı.

Habertürk sinin haberine göre, Terör örgütü El Kaide'nin hücre evlerinde yapılan aramalarda 22 kilo A-4 patlayıcı, 5 tüfek, 5 tabanca, çok sayıda bilgisayar, uzaktan kumandalı patlayıcı düzenekleri, haritalar ve krokiler çıktı.

Ele geçirilen CD, bilgisayar ve krokiler çözülmek üzere Emniyet Genel Müdürüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'na gönderildi. Uzman ekipler 8 ay boyunca CD ve bilgisayarlarda inceleme yaptı.

ERDOĞAN'A HAKARET

Rapora göre CD'ler arasında 2 El Kaide üyesinin bir odada çektiği video da var. İki El Kaide'ci Erdoğan'ın fotoğrafını hedef alarak tabancayla atış talimi yapıyor. El Kaideciler, Erdoğan'a yönelik hakaretlerde de bulunuyor. El Kaide'cilerin İstanbul'daki bazı Kiliselere yönelik de eylem planladıkları CD'de yer alıyor.

ACUN'UN EVİNİ İNCELEMİŞLER

Yine rapora göre El Kaide mensuplarından elde edilen krokilerde ise daha önce DHKP-C üyelerinden de çıkan, televizyon programcısı Acun Ilıcalı'nın evinin krokisi çıktı. Evin giriş çıkışları, çevresindeki kameralar işaretlenmiş.

ADNAN OKTAR DA HEDEF

Belgelerde "Kedicik" olarak tanımlanan Adnan Oktar'ın adres bilgileri ve evinin krokileri de örgüt üyelerinden çıktı. Tutuklanan El Kaide mensuplarının kullandığı bilgisayarlardan birinin hard diski ise hala çözülemedi.

Kriptolanan bilgisayarda örgütsel talimatlar, uyuyan hücre evleri, El Kaide saflarında savaşmak için Suriye'ye gönderilecek elemanlara ilişkin bilgiler olabileceği tahmin ediliyor.