BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Erdoğana doğalgaz sorusu

CHP İzmir vekili Kardemir, Erdoğan'a doğalgazda yaşanacak krizin ekonomiye etkisini önlüyor musunuz diye sordu.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, ileride doğalgazda yaşanacak olası krizlerin ekonomiye etkisini önlemek için yapılan çalışmaları sordu.

Karademir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, AK Parti hükümetleri zamanında çıkartılan yasalarla, enerjide dışa bağımlılığın artırıldığını savundu.

Kış koşullarında, halkın başta olmak üzere enerjiden yararlanarak üretimde bulunan bütün kesimleri rahatlatacak kalıcı önlemlerin nasıl ve ne şekilde alınacağının açıklanmasını isteyen Karademir, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Doğalgazda yaşanan olası krizlerin ekonomilere olumsuz yönde etki etmemesi için hükümetinizce ne tür bir çalışma yürütülmektedir?

Türkiye'nin, dünyanın en zengin doğalgaz kaynaklarına yakın olmasına rağmen bu avantajının iyi değerlendirilmemesi ve son yıllarda daha da artan doğalgaz sıkıntılarının nedeni, doğalgaz kontrat devir ihalelerinden mi kaynaklanmaktadır, yoksa AKP hükümetince yürütülen ulusal politikalardan mı?

İran dahil olmak üzere Rusya, Cezayir ve Nijerya ile yapılan alım sözleşmelerine göre, doğalgazın, 2007 Ocak ayı itibariyle ülkemize maliyeti nedir?''