BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'a ateist gençlik yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Bizden ateist gençlik yetiştirmemizi beklemeyin" sözlerine katıldığı canlı yayında yanıt verdi. 

Başbakan Erdoğan'a üstü kapalı istifa çağrısı yapan CHP lideri, dün grup toplantısında söylediği sözlerinden de geri adım atmadı:

"Bu nesilden önceki nesiller dinsiz miydi? Demek ki bunlardan öncekiler dinsiz bir nesil yetiştirdi. Bunu söyleyen bir kişinin başbakanlık koltuğunda oturmaması lazım."

Erdoğan'ın cami avlusunda yaptığı seçim mitingini de anımsatan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan din tüccarlığı yapıyor" iddiasını yineledi. 

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle...

DENİZ BAYKAL KASEDİ

Kaset işinin arkasında CHP'liler olduğu, benim genel başkanlığım için hazırlandığı iddiaları komik. Benim bütün arzum bu konunun yargı tarafından aydınlığa kavuşturulması.

KURULTAY TARİHİ

İmza veren isimlerin büyük kısmı sağlıklı bir tüzüğün olmasını istediği için imza verdiler. Biz de bu imza atan herkesi saygıyla karşılıyoruz. İmza verenlerin Önder Sav'ın delegeleri olduğunu düşünmüyorum. 

Sağlıklı bir tüzük yapılmasından yanayım. Hem tüzük kurultayını hem de normal kurultayı yaz ayında yapmayı düşünüyorduk. Ama arkadaşlar erken yapalım diyorlar, olur dedik. normal tüzük kurultayını yapacağız. Bütün karışıklık kurultay zamanındaki uzlaşmamazlıktan kaynaklanıyor. 

GENEL BAŞKANIN EMRİNDE OLURUM


Birden fazla genel başkan adayı çıkarsa çok mutlu olurum. Kim galip gelirse ona saygı duyacağız. Kazanan olursa elini kaldıracağım, ilk ben Kılıçdaroğlu sonuna kadar emrinizdeyim diyeceğim. Biz köklü bir partiyiz. Bunlar artık CHP'nin sorunu olmaktan çıkmalı. 

ERDOĞAN'A YANIT 

Biz dindar bir neslin yetişmesine ne zaman karşı olduk. Bu nesilden önceki nesiller dinsiz miydi. Demek ki bunlardan öncekiler dinsiz bir nesil yetiştirdi. Bunu söyleyen bir kişinin başbakanlık koltuğunda oturmaması lazım. Bir konuyu nasıl istismar edebilirim, bütün düşüncesi bunun üzerine kurulu. Kendisi cami avlusunda miting yaptı mı yapmadı mı? Şimdi bunu da inkar edecek.  Biz insanlara dinini şöyle öğreneceksin diye dayatabilir miyiz? Dindar adam ahlaklı adamdır, dindar adam yolsuzlukların ortaya çıkmasını sağlayan adamdır. Bunu söylediğiniz zaman ben sizin ahlakınıza, inancınıza saygı duyarım. ben diyorum ki bunun dışındakiler din ticareti yapıyor, Erdoğan'da din tüccarlığı yapıyor.

YARGI POLEMİĞİ 

Hiçbir zaman yargı CHP'nin arka bahçesi olmadı. Geçmişte yargı bağımsız değildi, bugünde değil. Son zamanlarda yargı öyle kararlar verdi ki, hukukun üstüğnlüğ yerle bir oldu, o nedenle eleştirilerimizin sesi yükseldi. Biz 12 Eylül7ün yargı bağımsızlığını ortadan kaldırdığını parti programımıza koyduk. Son yapılan referendumda aynı şikayetleri dile getirdik. Yargının bu şekliyle bağımsız olamayacağını dile getirdik.  

DANIŞTAY SALDIRISI

Deniz Feneri savcıları ne suç işlediler. İddianameleri çarşaf çarşaf medyayamı sızdırdılar. Niye görevden alındılar, 11 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmak isteniyorlar. Erzurum'daki savcıya Cemil Çiçek7in telefon ettiğni açıklanmadı mı. Bunlan yalanlanmadı. Yüzlerce örnek var. Biz ne zaman HSYK'ya telefon ettik, böyle bir düşüncemiz hiç olmadı. Yargı siyasi otoritenin sopasıdır şu anda. Sabahın köründe eviniz basılır, içeri alınabilirsiniz. İki gizli tanık ya da bir ihbarsız mektupla. Neyle suçlandığınızı avukatınız bile öğrenemez. Bunlar özel yetikli mahkemelerle yapılıyor.

ERGENEKON DİYE ÖRGÜT MÜ VAR?

Ergenekon diye bir örgüt var mı? MİT'e sordular yok dedi. Bu örgütün varlığını ortaya koyan bir mahkeme kararı da yok. Yargılama sürecinde de çok büyük sorunlar var. İnsanlar neyle suçlandığını bilmeden uzun süredir hapiste yatabiliyor. Böyle bir yargıya güvenilir mi? Ben bildiğimi okurum diyen bir yargıya saygı duyulabilir mi? Başbakan bu insanlar için 'töreröist' diyor ben buradan soruyorum. Nedim Şener terörist mi? Ahmet Şık, Musatafa Balbay terörist mi? Ben nasıl güveneceğim bu yargıya. Özel hayatın gizliliği diye bir şey de kalmadı. İtirazımız bu konulardadır.