BIST 10.471
DOLAR 32,70
EURO 34,99
ALTIN 2.450,44
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan YERİNİ BİLSİN!

"Herkes konumunu bilecek" diyen Erdoğan'a Anayasa Mahkemesi'nden sert yanıt geldi;

Abone ol

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve Danıştay’ın türbanın üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin çalışmalar üzerine yaptığı açıklamaları "Herkes konumunu bilecek" diye yanıtlayan Başbakan Erdoğan’a tepkiler sürüyor.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, türban tartışmaları başladığı zaman "Savcılar nerede?" diye bir açıklamasının olduğunu anımsatarak, "Dediklerim doğruymuş, savcılar ortaya çıktı" dedi.

Yargı kurumlarının tartışma ortamı içine girmeyeceğine işaret eden Özden, "Yargı kurumları üzerlerine düşen görevleri yapar. Kararlarını verir ve son söz yargınındır. Herkes de buna uymak zorundadır. Siyasetçilerin yargı kararlarına ve yargının kendilerini denetlemesine katlanması gerekir. Asıl yerini bilmesi gereken de Başbakan’ın kendisidir" dedi.
     
BAŞBAKAN BİLGİ YOKSUNU

Erdoğan’ın "Yargı makamı ihsas-ı rey makamı değil. Onlar da makamlarının gereğini Anayasa’nın tayin ettiği şartlar içerisinde yapmaya mecburdur" şeklindeki açıklamalarını da eleştiren Özden şöyle dedi:
     
"İhsas-ı rey, önceden görüşünü açıklayarak vereceği oyu belli etmek demektir. Dolayısıyla ihsas-ı rey yargıçlar içindir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı için geçerli bir şey değildir. Eğer Anayasa Mahkemesi önüne bir dava gelmeden görüşünü açıklamış olsaydı ihsas-ı rey olurdu. Bu açıklaması Erdoğan’ın bu konularda bilgi yoksunu olduğunu ve demokrat olmadığını gösteriyor. Gündem değiştirerek yapacakları tehlikeli şeyler için halkı kandırıyor."