BIST 10.228
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.475,20
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yeni kabineyi sundu

Günlerdir bu buluşma bekleniyordu. Kimseye haber verilmedi ancak o iki isim akşam saatlerinde biaraya geldi!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dışişleri Konutu'nda biraraya geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Başbakan Erdoğan'ı Dışişleri Konutu'nda kabul etti.

Görüşme yaklaşık 1 saat sürerken Başbakan Erdoğan saat 22:15'te konuttan ayrıldı. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

KABİNE REVİZYONU

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmeye yeni kabine listesiyle geldi.

Gül ve Erdoğan'ın yeni liste üzerinde çalıştıkları ancak çalışmanın henüz sonuçlanmadığı, çalışmanın yarın da sürebileceği ifade edildi

İSMİ ÖNE ÇIKANLAR

Siyasi kulislerde Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın tekrar ekonominin dümenine geçeceği, Başbakan Erdoğan'ın ilk kez dışarıdan bir bakanı kabineye atama ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor. Revizyona uğrayacak kabinede Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'na getirileceği, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in ise kabine dışı kalacağı yerine Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'in getirileceği, İçişler Bakanı Beşir Atalay'ın Milli Eğitim'e ya da Başbakan Yardımcılığı'na kaydırılacağı belirtiliyor.

Grup Başkan Vekili Nihat Ergün'ün de İçişleri Bakanı olabileceği ifade ediliyor. İdris Naim Şahin'in Devlet Bakanlığı koltuğuna getirilebileceği kulislere ulaşan bilgiler arasında. Bülent Arınç'ın kabineye girip girmeyeceği merak edilirken, AKP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin'in de kabineye girebileceği dillendiriliyor.