BIST 10.225
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.439,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan tekere çomak soktu

Klibiyle olay yarattı. Seçime girdi kazanamadı. Yenilgisi bile olay oldu...

Abone ol

Adana'da, ‘Biz fırıldak değiliz’, ‘Bu tekere çomak sokmayın’ sloganlarıyla girdiği seçimlerde 130 oy alan bağımsız aday Abdurrahman Boztaş seçim sonucuna itiraz etti.

22 Temmuz öncesinde düzenlediği ilginç kampanyalarla seçimin en renkli milletvekili adayı olarak yerel ve ulusal televizyonlarda boy gösteren Abdurrahman Boztaş, itiraz dilekçesini Seyhan İlçe Seçim Kurulu'na verdi. 

ÖNÜNÜ BAŞBAKAN KESMİŞ!

Boztaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana’daki seçim mitingi sonrası partisinin il yöneticilerine, “Ne yaparsanız yapın, Abdurrahman Boztaş'ın önünü kesin” dediğini, AK Parti'den 1'inci sıradan aday olup Adana milletvekili seçilen Dengir Mir Mehmet Fırat'ın da “Seni sandığa gömeceğiz” dediğini iddia etti.

120 BİN BEKLERKEN 130 OY

Boztaş, itiraz dilekçesini verdikten sonra yaptığı açıklamada en az 120 bin oy beklerken 130 oy alarak hayal kırgınlığına uğradığını söyledi. Seçim günü bir takım oyunlar oynandığını öne süren Boztaş, “Peki benim gerçek oylarım nerede? Köy, belde ve ilçelerden verilen destek nereye gitti ? Bunun cevabını istiyorum. Bunun için İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi sundum” diye konuştu.