BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.429,86
HABER /  POLİTİKA

Fredinin Kabusu gibi

Ufuk Uras Baykal'a teşekkür etti. Solu toparlayacağını iddia ediyor.

Abone ol

Bağımsızların solun toparlanmasını sağlayacağını söyleyen Ufuk Uras, Baykal’ı kastederek “Deniz Bey işimizi kolaylaştırıyor. Onurlu ikinci lig modeli artık geçerli değil. Dört seçimde eşiği aşamadı, Fredi’nin Kabusu’na dönüştü” dedi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Meclis’teki bağımsız milletvekillerinin solun kendisini toparlamasında olumlu misyonu olacağını savundu. CNBC-e’de konuşan Uras, CHP lideri Deniz Baykal’ın istifa etmeme kararına dikkat çekerek “Deniz Bey de işimizi kolaylaştırıyor” dedi. Uras, solda lidere değil, ortak akla ihtiyaç olduğunu söyledi.

CNBC-e’de yayınlanan Finans Cafe programına konuk olan Ufuk Uras, 22 Temmuz seçimlerinde 27 bağımsız milletvekilinin TBMM’ye girmesini şöyle değerlendirdi:

“Barajın hükmü kalmadı. Türkiye demokrasisine ilk katkımız bu oldu. Zaten dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir uygulamaydı. Farklı grupları, eğilimleri sorun olarak görmek yerine dışarıda kalmanın sorun olduğu farkedildi. İlk kez toplumun değişik renkleri parlamentoda yer aldı. Göreceksiniz müthiş bir pozitif sinerji ortaya çıkacak.”

ONURLU İKİNCİ LİG MODELİ GEÇERLİ DEĞİL
Uras, parlamentodaki ikinci işlevlerinin de solu toparlamak olduğunu söyledi:

“Bağımsızlık teknik bir mesele; politikadan bağımsızlık değil. Parlamentoda barışın, demokrasinin, sosyal hukuk devletinin kurumsallaşması için bir çekim merkezi olmaya çalışacağız. Siyasetin gökkuşağını oluşturduğumuz zaman bir sinerji doğuyor. Deniz Baykal hizbi dışında bütün sosyal demokratların, bütün toplumsal muhalefet hareketlerinin desteğini alarak geldim. İstanbul 1. Bölge’deki modeli bütün Türkiye’ye önerebiliriz. İkinci işlevimiz, parlamentoda solu toparlamak olacak. Deniz Bey işimizi kolaylaştırıyor. ‘Yenildik ama ezilmedik’, onurlu ikinci lig modeli artık geçerli değil. Dört dönem üst üste seçim yaşayacaksınız, bir türlü eşiği aşamayacaksınız, bu ‘Fredi’nin Kabusu’na dönüştü”.