BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan sonucu görünce o ismi aradı!

Türkiye için tarihi referandumda sonuçları açıklandı, rekor Evet oyu ise Şanlıurfa Harran'dan geldi. Erdoğan daha önce rekor oyla destek veren Adıyaman'ın Sincik ilçesinden çıkan sonucu görünce Sincik belediye başkanını arayarak teşekkür etti.

Abone ol

Resmi olmayan sonuçlara göre Şanlıurfa'nın Harran ilçesi Evet oylarında Türkiye rekoru kırdı.

Daha önceki seçimlerde rekor kıran Adıyaman Sincik'te Yüzde 96,32 Evet çıkarken Harran'da yüzde 97,27 Evet oyu çıktı.

Adıyaman’ın resmi olmayan sonuçlara göre Sincik ilçesinde yüzde 96.3 oranla ‘Evet’ oyu çıktı. 2011 Genel seçimlerinde yüzde 91.57 oy oranı ile AK Parti’ye destek veren Sincik ilçesi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 95.7 oy oranı ile şampiyonluk ünvanını korumuştu.

REKOR KIRAN İLÇELERDEN BİRİ

7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde de yüzde 90.71 oy oranı ile şampiyon olan ilçe son halk oylamasında ise açıklanacak resmi sonuçlara göre yeniden şampiyon olması bekleniyor.

ERDOĞAN TELEFONLA ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçede çıkan yüzde 96.3 oranla ‘Evet’ oyu üzerine Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut’u telefonla arayarak yüzde 96.3 oy oranı için teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonla görüşmesi sonrası Başkan Korkut, görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız telefon görüşmesinde, bütün Sincikllilere teşekkür ederek selamlarını iletmemi istediler" ifadelerini kullandı.