BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.456,09
GÜNCEL

Erdoğan şehitler abidesini açtı vatandaşlar akın etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Abidesi açılışını yaptı. onbinlerce vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısında inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılış törenine iştirak eden Erdoğan, Külliye bahçesindeki konuşmasının ardından kürsüden inip, vatandaşların arasından yürüyerek abidenin yapıldığı alana yürüdü. Eşi Emine Erdoğan'ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında devlet protokolü de hazır bulundu. Gazi ve şehit yakınları da Erdoğan ile beraber anıta yürüdü. 16 Türk devletini temsil eden askerlerin de bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapıldı.

GELECEK NESİLLER İÇİN BİR ANI OLACAK

Açılışta konuşan Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitler abidesi, gelecek nesiller için de inşallah sürekli bu anı hatırlatacaktır." ifadesini kullandı. Anıtın yapımında emeği geçenleri tebrik eden Erdoğan, anıtın hayırlara vesile olması temennisinde de bulundu. Abidenin dört yanında Rabia işaretini temsilen tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet yazılı anıtı inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıttaki mozolede bulunan Cumhurbaşkanlığı forsunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden güneşi taktı. Erdoğan, daha sonra anıtın önünde 16 Türk devletini temsil eden askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıttaki "tek vatan"da büyük Türk bayrağı ve 81 ilin ismi, "tek bayrak"ta ay yıldız, "tek millet"te 81 insan figürü ve "tek devlet"te de Cumhurbaşkanlığı forsu ile 16 Türk devletini temsil eden 16 yıldız bulunuyor.

Sitene Ekle