BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.392,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan, Sarkisyan için ne dedi?

Başbakan Erdoğan, Ermeni lobilerinin güçlü olduğu ABD'de Ermenistan Cumhurbaşkanı'nı üstü kapalı eleştirdi...

Abone ol


Başbakan  Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinde gelinen noktayı Ermeni lobilerinin güçlü olduğu New York’ta tanımladı. Erdoğan iki ülke arasındaki ilişkilerin hassas bir noktaya gelindiğini belirterek, şöyle konuştu: "İsviçre'nin araya girmesiyle attığımız bu adımla şu anda çok önemli bir noktaya gelinmiş vaziyette ve burada ön yargılar öne çıkmazsa, iç siyaset düşünülerek adım atılmazsa, inanıyorum ki parafe edilmiş olan anlaşma zabıtları parlamentoya gönderilecektir. Ayın 10 veya 11'i gibi bu adımlar da atılmış olacaktır" dedi.

Türkiye'nin bazı komşularıyla "dargın olduğunu, hatta tehdit oluşturan noktalara geldiğini anlatan Başbakan Erdoğan, düşman değil dost kazanma anlayışında olduklarının altını çizerek Sarkisyan'a Amerika'dan bir de mesaj gönderdi:


SARKİSYAN GELİYORSA GELSİN

Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Bu adımlar atılırken bana göre Ermenistan Cumhurbaşkanı Türkiye'de yapılacak olan Ermenistan ve Türkiye milli maçına 'gelirim, gelmem' gibi yaklaşımları göstermemesi lazım. Geçenlerde gazeteciler aynı şekilde sordu 'Ne düşünüyorsunuz' diye. Ben de sadece şu cevabı verdim. 'Bizim Cumhurbaşkanımız Sayın Gül, Türkiye Ermenistan milli maçını izlemeye gitti' dedim. Verdiğim cevap bu. İşte ön yargıları ortadan kaldırmak... Eğer bir mütekabiliyet varsa Türkiye'nin Cumhurbaşkanı oraya rahatlıkla gidebiliyorsa, O da rahatlıkla Türkiye'ye gelebilmelidir. Yani bunun için 'şunu yaparsan gelirim' demek bana göre uluslararası diplomaside artık çöpe atılmış olan bir anlayıştır. Nitekim biz bu ülkeyle komşuluk ilişkilerini karşılıklı saygı çerçevesinde yürüteceğiz." (Hürriyet)