BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan muhalefete çamur dedi

Erdoğan, MHP ve CHP'yi bu kez fena kızdıracak. Başbakan Isparta'da Baykal ve Bahçeli'ye ilginç bir benzetme yaptı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunarak, '' Sayın Baykal varsa bir eserin koy. Sayın Bahçeli varsa bir eserin koy. Eyvallah ondan sonra eserler yarışsın. Laf yarıştırmayı bırakalım. Eserlerle yarışalım'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Isparta hükümet meydanında yaptığı konuşmada, 6,5 yıllık AK Parti Hükümeti dönemi hizmetleriyle, DSP, ANAP ve MHP Koalisyon hükümeti döneminde yapılan hizmetleri karşılaştırdı. Ispartalılara, ''Ah benim sevgili Ispartalı kardeşim; iş bilenin, kılıç kuşananındır'' diye seslenen Başbakan Erdoğan, Ispartalıların sık kullandığı bir deyimi de hatırlattı. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Ispartalıların güzel bir deyimi vardır. Bilmiyorum bakalım hatırlayacak mısınız? Bunu analarım iyi bilir. (Yağını bulgurunu hazırlamadan aş pişirmeye durulmaz. Düz yol var iken de çamura basılmaz) Tamam mı? Düz yol varken çamurda ne işin var? Biz, yağımızı bulgurumuzu hazırladık. Ondan sonra ocağın başına geçtik. Şimdi de hamdolsun her alanda Türkiye için hizmet üretiyoruz. Türkiye'nin her alanda standartlarını yükselttik, yükseltiyoruz.

ESERLER ORTAYA KOYMAK

Milliyetçiliğin, milletini, ülkesini sevmek, ülkesi için çalışmak, üretmek ve eserler ortaya koymak olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''Milliyetçilik 780 bin kilometrekarenin tamamına 71,5 milyon vatandaşımın tümüne hizmet taşımaktır. Milliyetçilik, Türkiye'yi büyütmektir, Türkiye ekonomisini büyütmektir, sofradaki ekmeği büyütmektir'' dedi.

Sözlerine, ''Ispartalı kardeşim, sana bazı bilgiler vereceğim ve mukayese yapacağız'' diyerek devam eden Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin hükümeti; MHP, DSP, ANAP ortaklığından devraldığını hatırlattı ve şöyle konuştu:

''O zaman Türkiye'nin milli gelir neydi? 79 senede onların iktidarıyla birlikte ne oldu biliyor musunuz? 230 milyar dolar. Peki biz 6 senede bunun üzerine ne ilave ettik? 520 milyar dolar. Şimdi ne oldu? 750 milyar dolar. Nereden, nereye... Bakınız değerli kardeşlerim, Türkiye'nin biz geldiğimizde, kamu net borç stoku devletin borcu toplam yüzde 64'tü. Şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 25. Gayrisafi yurt içi hasılaya göre yüzde 25.''

''İLİKLERİNE KADAR SÖMÜRDÜNÜZ''

DSP, ANAP, MHP koalisyon hükümetinin borçlandığını, AK Parti hükümetinin bu borçları ödediğini anlatan Erdoğan, muhalefetin sürekli IMF'yi gündeme getirmesini de eleştirdi. Erdoğan şöyle devam etti:

''Bakınız IMF, IMF, IMF diyorlar. Peki kardeşim IMF ile ortaklık sürecini kim başlattı? Türkiye, IMF'nin 50 yıllık ortağı. Siz, iktidarınız döneminde IMF'den 30 milyar dolar borç aldınız. Bize 23,5 milyar dolar borçla devrettiniz IMF'nin hesabını. Şimdi ne kadar borç var? 8 milyar dolar. Siz borçlandınız, biz ödedik. Ah benim sevgili Ispartalı kardeşim. Merkez Bankası'nda MHP'nin, DSP'nin döneminde Merkez Bankası'nın kasasında ne vardı biliyor musunuz? 26,5 milyar dolar. Şimdi ne var biliyor musunuz? 67 milyar dolar. Değerli kardeşlerim bunlar milliyetçiyiz diyor. Peki iktidarlarının sonunda bize devrederken devletin borçlanma faizi neydi biliyor musunuz? Yüzde 63. Peki şimdi ne oldu, Şimdi Merkez Bankası 11,5'a düşürdü. Diğer bankalar 13-14. İnsaf edin. 13-14 faiz mi büyük, yoksa 63 faiz mi büyük? İliklerine kadar emdiniz benim vatandaşımı iliklerine kadar. Bir şey bırakmadınız. Çiftçimi, memurumu öyle sömürdünüz, işçimi, emekçimi öyle sömürdünüz.''