BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Külünk'ün 'Gazilik' teklifine kızdı! Ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün hazırlayıp Meclis'e sunduğu 'gazilik' yasa teklifine "Olur mu öyle şey" diyerek karşı çıktığı öğrenildi.

Abone ol

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gazilik unvanı verilmesine ilişkin yasa teklifi hazırlamıştı. Konu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıların 4.'sünde gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin 54 milletvekiliyle kahvaltıda buluşmuştu. Toplantıda bazı milletvekilleri Metin Külünk'ün "gazilik" teklifi ile ilgili görüşünü sordukları Erdoğan'ın "Olur mu öyle şey" diyerek bu öneriye karşı çıktığı öğrenildi.

KÜLÜNK NE TEKLİF ETMİŞTİ: Külük, kanun teklifinde "Cumhurbaşkanımızın verdiği mücadele bu manada birçok cephe savaşıyla ilerlemiştir. Öyle ki 7 Şubat MİT krizi bir cepheyken, Gezi hadisesi bir cephe, 17/25 Aralık darbe teşebbüsleri ve MİT TIR’larının durdurulması olayı yine başka cephelerdir" ifadelerini kullanmıştı. 

MHP NE DEMİŞTİ?: MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Partili Metin Külünk'ün Erdoğan'a gazi unvanı verilmesi için verilen kanun teklifini değerlendireceklerini söylemişti. MHP'de muhalif tavrıyla bilinen İstanbul milletvekili Atila Kaya, "Bu nasıl bir aymazlıktır?" diye sormuştu.

KANUNLA GAZİLİK ÇIKARILIRSA: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Gazilik er meydanında oluşan bir şeydir. Kanunla gazilik çıkarırsak, Sayın Erdoğan’ın özelinden ayırarak söylüyorum, o zaman şehitlik makamı verilir. Bunların değersizleştirilmesini doğru bulmuyoruz" demişti.