BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  GÜNCEL

Vahşete baba isyanı! Kızımsa kızım cezasını çeksin!

KKTC’nin Gazimağusa kentinde 3’ü kız 7 gencin, üniversite öğrencisi Nijeryalı Kennedy Taomwabwa Dede’yi döverek öldürmesinin uyuşturucu hesaplaşması olduğu iddia edildi. B.Ç'nin babası "Kızımsa kızım. Gereğinin yapılmasını istiyorum” dedi.

Abone ol

KKTC’nin Gazimağusa kentinde 3’ü kız 7 Türk gencin, üniversite öğrencisi Nijeryalı Kennedy Taomwabwa Dede’yi (28) döverek öldürmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Polisin yakaladığı 3 şüpheli B.Ç. (16), Z.K. (22) ve O.K. (18) dün mahkemeye çıkartıldı. Polis dün gece firari şüphelilerden A. S. (28), O.K. ve S.D.’yi ülkeden kaçmaya çalışırken yakaladı. Son firari şüpheli N.Ş. (28) Kıbrıs Rum yönetimine kaçtı. Yakalanan 3 gençle birlikte tutuklu sayısı 6’ya çıktı.

AVUKAT MAVUKAT TUTMAM BEN ONA: Mahkeme hakimi Gökan Asafoğulları, B.Ç.’nin baba ve ablasına, “Bu çok ciddi bir suç, kızınıza bir avukat tutun” dedi, ancak baba “Ne cezası varsa çeksin, ben avukat tutamam. Devlet bir avukat verirse, ondan yararlansın. Suçu varsa, cezasını çeksin. Bu millete kötü örnek olmasın. Kızımsa kızım. Gereğinin yapılmasını istiyorum” karşılığını verdi.

KIZIN OĞULLARIMIZIN BAŞINI YAKTI: Hâkim, 3 şüpheli için 2 gün tutukluluk emri verdi. Duruşmanın ardından mahkeme önünde şüphelilerin aileleri arasında tartışma çıktı. O.K. ve Z.K.’nın aileleri, B.Ç.’nin ailesine, “Kızınıza sahip çıkmadınız, sokağa attınız. Sonu bu. Oğullarımızın başını yaktı” diye tepki gösterdi.

UYUŞTURUCU SATIŞINDA EKSİK PARA: Sattığı uyuşturucudan elde edilen parayı, uyuşturucuyu kendisine temin edenlere eksik götürünce bir hafta önce de benzer şekilde kaçırılarak dövüldüğü öğrenilen Nijeryalı’nın önceki gün de parayı tamamlayamadığı için dövülerek öldürüldüğü belirlendi.

OTOPSİ RAPORUNDAKİ DEHŞET: Bu arada, Nijeryalı Kennedy Dede’ye otopsi yapıldı. Nijeryalı gencin, göğüs kafesi ve başına çok sayıda darp aldığı, akciğerlerinde ciddi yaralanmalar görüldüğü ve beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü belirlendi.