BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Köşkü de tartışmaya açtı

Başkanlık sistemini tartışmaya açan Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerininde tartışılması gerektiğini belirtti

Abone ol

Türkiye'de 'Başkanlık Sistemi" tartışmalarının doruk noktaya çıktığı şu günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Başbakan Erdoğan,  "Bu toplum başkanlık sistemini de yarı başkanlık sistemini de tartışmalı, Cumhurbaşkanlığının yetkilerini de müzakere etmeli.." dedi.

Türkiye günlerdir başkanlık sistemini tartışıyor. Başbakan Erdoğan'ın ortaya artığı bu sistem muhalefetiyle, iktidarıyla, hukukçusuyla, siyaset bilimcisiyle A'dan Z'ye mercek altına alındı. Henüz tartışma en ateşli yerindeyken Başbakan Köşk'ü de gündeme getirdi.

Dün Asi Nehri üzerinde yapılacak Dostluk Barajı'nm temelini atmak için Hatay'a gitmeden önce Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimaru'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, böylece yeni bir polemiğin de temellerini atmış oldu. Basın toplantısında bir gazetecinin "Burhan Kuzu'nun önümüzdeki seçimlerden sonra başkanlık sisteminin gündeme geleceği yönünde bir açıklaması oldu.

Bu konuda, 'millervekiUerinin desteği olsa da referanduma götürülmeli' diye açıklanmasına devam etti. Siz bu konuda ne düşülüyorsunuz?" sorusuna Başbakan'ın verdiği yanıt şöyle oldu.

KİMSE GOCUNMASIN

"Bu konuyla ilgili her şeyi söyledik LSizler de bunu tartışıyorsunuz. Ben sa. dece şu anda hep izliyorum. Dostlarla ı dinliyorum. Şu anda benim gündemipmi belirleyici bir madde değil. Ben 3unu zamanında söyledim. Sorduklan riçin cevap verdim, veriyorum. Bu toplum başkanlık sistemini de yan başkanlık sistemini de tartışmalı, Cumhurbaşkanlığının yetkilerini de müzakere etmeli. Bundan kimsenin de gocunmaması lazım. Mesela Anamuhalefet Partisi lideri diyor ki, 'Sayın Başbakan'da olan yetkiler, Başkan Obama'da yok' diyor. Olaya buradan yaklaşırsak bir siyasi acemilik var gibi geliyor bana.

Başkan olduğu zaman çok büyük yetkiler alacak diye bir taraftan 'Sayın Başbakan'da olan yetkiler, Obama'da yok7 dediklerine göre, tamam işte ne güzel Başbakan işte yetkilerinden vazgeçiyor. Bu yetkileri azaltıyor. Daha güzel işte. Anlamak mümkün değil. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyorlar."