BIST 9.803
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,15
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Kimsenin toprağında gözümüz yok

Yunanistan Başbakanı Çipras'la bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bardağın boş tarafını bir tarafa bırakıp dolu tarafa yönlenmeliyiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile bir araya geldi. Buradaki görüşmede açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Artık Türkiye ve Yunanistan bir şeye inanmalıdır. Bardağın boş tarafını değil dolu tarafına yönlenmeliyiz.''

''Müzakerelerimizi onun üzerine bina etmeliyiz.'' diyen Erdoğan, ''Aslında halklarımızın birbiriyle ortak yanları çok yeter ki ideolojik saplantısı olanları bir kenara koyalım. Bizim Türkiye olarak hiçbir komşu ülkenin toprak bütünlüğü konusunda bir gözümüz yok. Biz geçmişte iç içe olmuş ülkeleriz. Burada soydaşlarımız var. Keşke geçmişteki bazı yanlışlar olması sebebiyle bir kısım Rum vatandaşlarımız da ülkemizden ayrılmasaydı.'' ifadelerini kullandı.

''YANLIŞLARI ARTIK TARİHE BIRAKIYORUZ'': Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin sağlam bir zemine inşaa edilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, ''Bu yanlışları artık tarihe bırakıyoruz. İlişkilerimizi çok daha sağlam bir zeminde inşa etmeliyiz. Bunun için yapabileceğimiz çok şeyler var. Eğer gerçekten söylem birliğini ortak aklı oluşturabilirsek bunları çözeriz. Bu görüşmemizde Yunanistan halkına şahsım ve halkım adına kalbi şükranlarımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.