BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan istedi Kürtler ses verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK'ya karşı direnişe çağırdığı Kürtlerden ses geldi.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın ayrım gözetmeden saldırması sabırları taşırdı. Başbakan Erdoğan'ın 'ciğerim yanıyor' dediği terör eylemlerine Kürt halkı ve aydını da sesini yükseltti.

PKK'nın dışladığı Kürt aydını ve yazar Muhsin Kızılkaya da saldırılara tepki gösterenlerden. Akşam gazetesinden Burcu Bulut'a konuşan Kızılkaya, tepkisini "Ev aramaya giden sivil polisi öldürür, el bombalarını kadınların kucağına atarsan Kürt halkını Kürtlüğünden utandırırsın" sözleriyle dile getiriyor.

PKK tarafından neden tehdit edildiğini yazar, "İki tarafın koyduğu çerçevenin dışında durursanız sevilmeyen adam olursunuz. PKK, herkesin söyledikleri gibi ha

2 kızı ölen annenin feryadı
Siirt'teki terör saldırısında 2 kızını kaybeden Esmer Evin isyan etti:

"Asker de dağdakiler de bizim yavrumuz. Türk'ün de Kürt'ün de annesi ortak yürüyüş yapsın. Üstüne titrediğim çocuklarımı öldürdüler. PKK'ya ne yaptım? Kürt devleti kurulduğunu farz edin, ne yapayım ben böyle devleti. Benim acım üstüne kurulduktan sonra. Yavrularım gitti. Ülkeyi bölmek isteyenler taziye evime baksın. Kürt, Türk ve Arap birlikte kardeş gibi yaşıyoruz. Camiyi paylaşıyor, ibadetlerimizi birlikte yapıyoruz. Beraber hacca gidiyoruz. Bu ölümler niye?"

reket etmesini istiyordu" diyerek açıklıyor.

PKK PUSULASINI ŞAŞIRDI

Devlet yasadışı faaliyetler içinde olan kadroların büyük kısmını tutuklayıp yargıladığına dikkat çeken Kızılkaya, PKK'nın alışık olmadığı bu durum karşısında pusulayı şaşırdığına dikkat çekiyor. 

DURUM DÜŞÜNDÜKLERİ GİBİ DEĞİL

"PKK eylemleri hızını artırıyor, neden?" sorusuna Kızılkaya, "70'li yılların tezleriyle dünyayı yorumlamaya çalışıyorlar. Arap Baharı'nın etkisiyle 'Kürtleri devrimci halk savaşına götürürüz, hükümeti devirirler' anlayışına sahipler. Durum düşündükleri gibi değil." diye cevap veriyor.

BU SON KAPIŞMA

Terör bitecek mi sorusuna Kızılkaya umutlu konuştu. "Bitecek, bu son kapışma" diyen yazar, sözlerine şöyle devam etti: "BDP'liler Meclis'e girerse rahatlama sağlayacak. Ve Öcalan'dan gelecek avukat görüşmelerinin notlarına bakmak lazım. Öcalan'la görüşmelerin BDP Meclis'e girdikten sonra başlayacağını düşünüyorum. Koz paylaşımı 3-4 ay içinde son bulur."

ALTINDA KORKU YATIYOR

PKK'nın Kürt halkını kışkırtmak için saldırdığı görüşüne tepki gösteren Kızılkaya, sert sözlerle örgüte yüklendi:

Bu tür eylemlerle halk artık kışkırtılmaz. Tam tersine Kürt halkı rahatsız. Çünkü Kürtler ilk kez ülkenin gerçek yurttaşı gibi hissetmeye başladı. Sen ev aramaya giden sivil polisi öldürürsen, el bombalarını kadınların kucağına atarsan, Kürt halkını Kürtlüğünden utandırırsın. 'Keşke Kürt olmasaydım' dedirtirsin. Çünkü Kürt kimliğinle bu vahşete ortak gibi hissedersin. Ama PKK'nın başkaldırısının altında korku yatıyor. PKK şöyle düşünüyor. 'Bu isyan bittiği zaman bize daha korkuncunu yapacaklar'. Onun için son güçleriyle silaha sarılıyorlar. Devlet bu algıyı kırabilecek doğru adımlar atmalı. PKK'nın sivilleri öldürmesi demokratikleşme hamlesini engellememeli.