BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ile Obama New York'ta buluştu

ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan New York'ta BM Genel Kurul çalışmaları devam ederken ikili görüşmede bir araya geldi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu devam ederken yaptıkları ikili görüşme, Ankara'daki saldırının ardından geldi.

Waldorf Oteli'nde bir buçuk saat sürdüğü belirtilen görüşmede Suriye'ye yönelik baskının artırılmasından Türkiye- İsrail gerginliğine, PKK'ya bir çok konu gündeme geldi.

Obama görüşme başlarken gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'daki saldırıyı kınadı.

Obama, "Bu olay, terörizmin dünyanın bir çok yerinde varolduğunu bize hatırlatıyor. Türkiye ve ABD terörizmi önlemekte güçlü ortaklar olacaklardır" diye konuştu.

ABD Başkanı Obama'nın görüşmede ayrıca Erdoğan'a Afganistan ve Libya gibi meselelerde verdiği destek için teşekkür ettiği bildirildi.

Ajanslarda yer alan haberlerde Obama'nın Filistin'in BM'deki devlet statüsü elde etmek için başlattığı girişimi tartışmaktan kaçındığı yolunda haberler yer aldı.

ABD'nin veto etmesinin beklendiği girişime Türkiye, destek veriyor.

Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde, Türkiye'ye İsrail'le kapıları açık bırakması yolunda çağrıda bulunduğu belirtilmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra düzenlediği basın toplantısında ''Ortadoğu barış sürecine yönelik de Filistin-İsrail noktasında özelikle bunu da aramızda görüştük. Doğu Akdeniz'de uluslararası sulardaki gemilerimize yapılmış saldırı hususunda haklılığımızı teyid ediyorlar'' dedi.

İki lider ayrıca Suriye'ye protestoculara yönelik tutumunu değiştirmesi konusunda daha fazla baskı uygulanması konusunda uzlaştı.

Erdoğan, ayrıca PKK ile mücadeleye yönelik olarak ABD'ye verdikleri bir talepler listesi olduğunu belirtti.