BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,93
ALTIN 2.421,73
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ile Başbuğ buluşması yarın

Erdoğan, Afganistan'dan görüşeceğiz dedi Başbuğ sessiz kaldı. Ankara'nın zirvesi yarın tam dört kez bir araya gelecek.

Abone ol

"İrtica ile mücadele eylem planının" gerçek olduğunun anlaşılması sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yarınki buluşma noktası belli oldu.

Kamuoyunda "Demokrasiye müdahale planı", "Millete komplo planı", "Komplo belgesi" veya "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" olarak nitelenen belgenin gerçek olduğu geçen hafta ortaya çıkmıştı.

Belgenin gerçek olduğunu ortaya çıkması sonrasında gözler Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'a çevrilmişti. Başbakan Erdoğan, Pakistan'a giderken ve Pakistan'dan İran'a geçerken yaptığı açıklamalarda belgenin gerçek olmaması temennisinde bulunmuş ve kimsenin devleti bu duruma düşüremeyeceğini açıklamıştı. Genelkurmay Başkanlığı ise belgenin gerçek olduğunu ortaya çıkması sonrasıda, konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Başbuğ yarın Cumhuriyet Bayramı dolasıyla düzenlenecek dört programda bir araya gelecek. Erdoğan ile Başbuğ sabah ilk olarak Anıtkabir ziyaretinde bir araya gelecekler. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kabul programında ve Cumhuriyet geçit töreni ve verilen resepsiyonda bir araya gelecek.